In The City #01

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Την Τετάρτη 28 Μαϊου πήγαμε στο θέατρο Λιθογραφείον για να παρακολουθήσουμε την συναυλία των Allah - Las στην πόλη μας στο πλαίσιο της περιοδείας τους. Η προσέλευση του κοινού ήταν άκρως ικανοποιητική και με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκε  στο 60ς rock που παίζει το συγκρότημα από την Καλιφόρνια. Rockers, indie kids και wannabe hipsters χόρευαν σε όλη τη διάρκεια του live, ενώ και οι Allah - Las έδειχναν ευχαριστημένοι που η μουσική τους έχει φτάσει σε μία χώρα που παλεύει με την κρίση και βρίσκεται χιλιάδες μίλια μακριά από τον τόπο καταγωγή τους. Το συγκρότημα παρουσίασε το ντεμπούτο album του, που κυκλοφόρησε πέρυσι και απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Οι Love και οι Byrds σίγουρα θα αισθάνονται περήφανοι για τους άξιους συνεχιστές τους. Μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε και για τους Social End Products που άνοιξαν την συναυλία, τους οποίους ομολογώ ότι δεν ήξερα από πριν, αλλά με κέρδισαν εύκολα με το γκαζωμένο rock ‘n’ roll που παίζουν. Μέτα το live ακολούθησε party στο Naja ( πάντα Naja θα το λέω και ας προδίδω την ηλικία μου!), παρουσία των Allah - Las , που τα έσπασαν και εκεί, με groovy επιλογές από τον Ανδρέα και τον Χρήστο. Περιττό να πούμε ότι ο περισσότερος κόσμος που βρέθηκε στη συναυλία  ακολούθησε και στο after party.
 

 

Την απορία μου προκάλεσε η είδηση, ότι διευθύντρια σχολείου απέσυρε από τάξη φωτοτυπίες με το τραγούδι Κεμάλ του Μάνου Χατζιδάκι και στίχους Νίκου Γκάτσου , που είχε διανείμει καθηγήτρια μουσικής, ύστερα από καταγγελίες θορυβημένου γονέα, ότι ο Κεμάλ προάγει τον φιλοϊσλαμισμό στους μαθητές. Η απορία είναι αν μία τέτοια κίνηση οφείλεται στην χρόνια αναλγησία που κυριαρχεί στον δημόσιο τομέα ή της νεόκοπης φασιστικής επιρροής που έχει εισβάλει στη καθημερινότητα.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon