Arcade Fire / Just a Reflektor: Σύγχρονη οπτικοακουστική αισθητική

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Το περιμέναμε εδώ και λίγες μέρες το πρώτο single μέσα από τον καινούριο δίσκο των Arcade Fire και από προχθές το βράδυ που το Reflektor διέρρευσε αρχικά στο διαδίκτυο, ο μουσικός κόσμος φαντάζει ενθουσιασμένος από την υπέροχη ηχητική συνύπαρξη των Καναδών με την αισθητική πινελιά του James Murphy (που θυμίζει αρκετά LCD Soundsystem) αλλά και τα δεύτερα φωνητικά-έκπληξη του David Bowie. Όλα αυτά τα στοιχεία δένουν τόσο αρμονικά που υποδηλώνουν και μια αισθητική σύνδεση μεταξύ των μουσικών που ο ένας φαντάζει να συμπληρώνει και να επηρεάζει τον άλλο ιδανικά.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και το πρωτοποριακό διαδραστικό βίντεο (δημιουργία του Vincent Morisset) ως παρουσιάση του κομματιού απο τους ίδιους τους Arcade Fire ως κερασάκι σε κάτι που φαντάζει πολύ φρέσκο και σύγχρονο σε όλους τους τομείς. Από την μουσική εξέλιξη εως τον τρόπο κυκλοφορίας και τα διαδραστικά βίντεο, οι Arcade Fire δημιουργούν σύγχρονη τέχνη και μαζεύουν κοντά τους καλλιτέχνες που βλέπουν με την ίδια πρωτοποριακή ματιά το μέλλον. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι Καναδοί κάνουν αυτό που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια οι Radiohead με διαφορετικό τρόπο και νέες ιδέες.

Λίγες ώρες αργότερα μέσω του επίσημου καναλιού στο youtube οι Arcade Fire έδωσαν στην δημοσιότητα και το αντίστοιχο βίντεοκλιπ σε σκηνοθεσία του Anton Corbijn.

Το διαδραστικό βίντεο το βρίσκουμε στην σελίδα: https://www.justareflektor.com/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon