Crystal Stilts - Nature Noir

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το πρώτο πράγμα που αντιλαμβανόμαστε καθώς φτάνει σε πέρας η ακρόαση του ''Nature Noir'', τρίτου δίσκου των Crystal Stilts είναι το πόσο σπουδαίο συγκρότημα υπήρξαν οι Velvet Undergound. Η λογική των Velvet εμπνέει τους Crystal Stilts και μας παραδίδουν άλλον έναν ενδιφέροντα δίσκο. Οι Crystal Stilts είναι από τα πλέον συνεπή συγκροτήματα του ανεξάρτητου ήχου. Με ευλαβική πίστη στα κολλήματά τους παραμένουν σταθεροί σε όλα αυτά που μας δήλωσαν από την αρχή της γνωριμίας μας. Οι garage αναφορές μαζί με τον προαναφερθέν σεβασμό στους Velvet Underground αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του ήχου των σύγχρονων νεοϋορκέζων. Προφανώς και στέκονται αδιάφοροι στα κελεύσματα της τεχνολογίας και των στουντιακών κόλπων που έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια. Αυτοί γράφουν και ηχογραφούν όπως οι garage μπάντες των 60ς. Κιθάρα, μπάσο και drums είναι αρκετά για να εκφράσουν τις δημιουργικές ανησυχίες των Crystal Stilts.

Το ''Star Crawl'' είναι ένα νωχελικό garage χιτάκι, με έναν υποχθόνιο groovy ρυθμό να σε κατακτά σιγά σιγά. Αντίθετα το ''Future Folklore'' οικειοποιείται με τη μία. Η εισαγωγή του είναι τελείως Velvet, δεν κρατά ούτε τα τυπικά προσχήματα για να μη μοιάζει στιγνή αντιγραφή, ενώ τα τύμπανα-κατσαρόλες και οι ροκενρολάδικες κιθάρες κάνουν τα πάντα για να θυμίζουν τη μπάντα του Lou Reed. Ο τραγουδιστής Brad Hargett στο ''Sticks And Stones'', για πρώτη φορά στη δισκογραφία των Stilts, αλλάζει τον τρόπο που τραγουδά και ακούγεται αρκούντως μελωδικός. Το ''Memory Room'' κινείται σε πιο ακουστικά μονοπάτια, ενώ με το ''Worlds Gone Weird'' επανέρχονται στο γνώριμο garage rock τους. Το ομόνυμο κομμάτι του δίσκου θα μπορούσε να υπάρχει στο soundtrack των ''Kακόφημων Δρόμων'' του Martin Scorsese, μιας και ταιριάζει με την ατμόσφαιρα της νυχτερινής Νέας Υόρκης. Με αυτά και με αυτά οι Crystal Stilts επαλήθευσαν τις προσδοκίες των ακροατών τους, προσθέτοντας ακόμα έναν αξιόλογο δίσκο στην πορεία τους. Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να τους βλέπαμε και ζωντανά στα μέρη μας.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon