House Of Cards: O Kevin Spacey μας προσκαλεί σε επικίνδυνα παιχνίδια εξουσίας

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Και ενώ οι μέρες κυλούν αναρωτιέσαι ξανά και ξανά πότε το ημερολόγιό σου θα δείξει 14 Φεβρουαρίου. Και φυσικά ο λόγος δεν βρίσκεται στην  πιο εμπορική γιορτή που επινόησε ο άνθρωπος ώστε να γιορτάζει τα ερωτικά του συναισθήματα, αλλά σε μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα. Ο 2ος κύκλος του House Of Cards είναι έτοιμος και εμείς τον περιμένουμε με μεγάλη αγωνία.

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο Κevin Spacey μπήκε για τα καλά στη ζωή μας μέσα από το ρόλο του Frank Underwood. Ως μέλος του αμερικανικού κογκρέσου και μέσω της προεκλογικής εκστρατείας συμβάλλει καταλυτικά στην εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Όταν όμως η ανταμοιβή του δεν είναι αυτή που περίμενε, τα σύννεφα εμφανίζονται απειλητικά στον πολιτικό «παράδεισο».

O Frank, ένας ευφυέστατος και τόσο ισχυρός άντρας δεν έχει μάθει να χάνει. Και βεβαίως δεν θα μάθει ούτε τώρα. Θα κάνει τα πάντα προκειμένου να πάρει αυτό που επιθυμεί, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες. Άριστος χειριστής των πολιτικών παιχνιδιών, χειραγωγεί, εκμεταλλεύεται και δεν διστάζει να καταστρέψει ολοκληρωτικά οποιονδήποτε βρεθεί εμπόδιο στο δρόμο του. Στο πλευρό του βρίσκεται πάντα η σύζυγός του Claire Underwood. Ακαταμάχητα γοητευτική και ψυχρά ορθολογική παίζει και αυτή με τη σειρά της βασικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Από ένα πολιτικό θρίλερ όμως δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να απουσιάζει μία δημοσιογράφος. Κάπου εδώ εμφανίζεται η Zoe Barnes. To ξεκίνημα της σειράς την βρίσκει να εργάζεται σε μια εφημερίδα, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να ανελιχθεί και να εξασφαλίσει αναγνωρισιμότητα και δημοσιογραφικό κύρος. Ο Frank την τοποθετεί και αυτήν στο καλοστημένο παιχνίδι του, χρησιμοποιώντας την με πολλούς και διάφορους τρόπους προκειμένου να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους.

Εν συντομία τα συν της σειράς :

  • Ένα όνομα. Kevin Spacey. Aδιαμφισβήτητα το πιο δυνατό χαρτί του House Of Cards. Aυτό το ύφος…  Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλεις να τα βάλεις μαζί του. Είσαι χαμένος από χέρι και το ξέρεις.

  • Claire Underwood και Doug Stamper. Tα 2 βασικά στηρίγματα του Frank. Για την κυρία Underwood τα είπαμε και παραπάνω, ενώ ο κύριος Stamper αποτελεί το δεξί του χέρι. Μπορεί να γίνει απίστευτα αδίστακτος στην προσπάθειά του να προστατέψει το αφεντικό του.

  • Η σκηνοθεσία και φωτογραφία. Είναι χωρίς αμφιβολία ό,τι πιο καλογυρισμένο έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Αριστοτεχνικά φτιαγμένο, με μουσική υπόκρουση επιβλητική, δεν θα μπορούσε παρά να μας καθηλώσει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Δεν είναι τυχαίο ότι πίσω από την σκηνοθεσία των 2 πρώτων επεισοδίων, αλλά και την παραγωγή βρίσκεται ο David Fincher (Fight Club, Seven, The Social Network κλπ).

  • Η απίστευτα εκνευριστική δημοσιογράφος Ζοe Barnes. Και θα αναρωτηθείτε γιατί μπήκε λοιπόν στα συν. Και η απάντηση είναι ότι καταφέρνει να παίξει τόσο καλά το ρόλο της παίζοντας με τα νεύρα σου από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, που δεν μπορείς παρά να της το αναγνωρίσεις.

Ο 2ος κύκλος κάνει πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου στο συνδρομητικό κανάλι Νetflix και μάλιστα ολόκληρος. Και τα 13 επεισόδια θα είναι την ίδια μέρα διαθέσιμα. Υπομονή λοιπόν. Λίγες εβδομάδες έμειναν.

Season 1 Trailer

Season 2 Trailer

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon