Ένα ψυχεδελικό άλμπουμ-αφιέρωμα στους The Doors

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Οι ιστορικοί Doors αποτελούν ένα από εκείνα τα συγκροτήματα που έχουν πολλάκις τιμηθεί με τα γνωστά tribute άλμπουμ, στα οποία μαζεύονται μπάντες και διασκευάζουν μερικά απο τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια της εκάστοτε μπάντας. Πολλές φορές το αποτέλεσμα (όχι μόνο στην περίπτωση των Doors) είναι άχρωμο, με μερικές εξαιρέσεις φυσικά, αλλά οι υπεύθυνοι της Cleopatra Records θέλησαν να κάνουν ένα τέτοιο δίσκο-αφιέρωμα για τους Doors που οι μπάντες θα έβαζαν την πινελιά τους και θα έδιναν στα πολυακουσμένα κομμάρια τους, το δικό τους χαρακτήρα.

Για να το πετύχουν αυτό μάζεψαν μερικές από τις σημαντικότερες μπάντες του νέο-ψυχεδελικού ήχου, οι οποίες προσέδωσαν στα κομμάτια την δυναμική του νέου αυτού κύμματος της ψυχεδέλειας και τα ξαναζωντάνεψαν, μεταφέροντάς μας με όχημα το σήμερα, στην δυτική όχθη της Αμερικής την δεκαετία του '60.

Μερικές από τις μπάντες που συμμετείχαν σε αυτό το άλμπουμ είναι οι Black Angels, οι Elephant Stone, οι Dead Meadow, οι Clinic και οι Raveonettes.

Ακούμε παρακάτω την εξαιρετική διασκευή των Raveonettes στο The End μαζί με αντίστοιχο βίντεοκλιπ, ενώ στην συνέχεια ακούμε ολόκληρο τον δίσκο από το spotify.

Αν και στο σύνολο του έχει πολύ καλές διασκευές, ξεχωρίζουμε επίσης αυτή των Black Angels στο Soul Kitchen.

 
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon