Μουσική σε τρείς αποχρώσεις: Συναυλία τριών νέων Ελληνίδων συνθετριών

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τρείς νέες Ελληνίδες συνθέτριες κλασσικής μουσικής ενώνουν τίς δυνάμεις τους προκειμένου να παρουσιάσουν τό έργο τους στο κοινό. Ετσι λοιπόν τό Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στήν Αθήνα, στήν αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου ¨Παρνασσός¨, που βρίσκεται στήν Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, στίς 20.30 τό βράδυ, οι Γιόλα Βουτσινά-Παπαγιαννίδη , που είναι απο τήν Πάτρα, η Αθηνά Παυλάκη-Πηρούνια και η Έλενα Πάπαρη θα μάς παρουσιάσουν έργα τους σέ μια συναυλία με τον γενικό τίτλο ¨Μουσική σέ τρείς αποχρώσεις¨

Γιόλα Βουτσινά-Παπαγιαννίδη

Η Γιόλα Βουτσινά-Παπαγιαννίδη γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος Πιάνου και Αρμονίας ενώ Αντίστιξη, Φούγκα και Σύνθεση ολοκλήρωσε με καθηγητή τον Μιχάλη Τραυλό .Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος  Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης. Έχει γράψει έργα για ορχήστρα, για χορωδία και για μουσικά σύνολα. Βιβλίο της έχει εκδοθεί  το 2012 από τις εκδόσεις  CAMBIA  με τίτλο  ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΟΧΗ  και  περιλαμβάνει τέσσερα έργα μουσικής δωματίου. Έργα της έχουν παιχθεί σε συναυλίες νέων ελλήνων συνθετών. Ζει στην Αθήνα όπου και εργάζεται  ως  εκπαιδευτικός στην Β\θμια  εκπαίδευση.

Αθηνά Παυλάκη-Πηρούνια

Συνθέτρια, καθηγήτρια πιάνου και ανώτερων θεωρητικών. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με τον Δημήτρη Δραγατάκη και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό στο Ωδείο Ν.Σκαλκώτας και τζαζ- αυτοσχεδιασμό με τον Μάρκο Αλεξίου. Συνεχίζει μαθήματα ανάλυσης και διεύθυνση ορχήστρας με τον Θόδωρο Αντωνίου. Έχει γράψει μουσική δωματίου για μικρά και μεγάλα σύνολα, κοντσέρτα για πιάνο και βιολί, έργα για ορχήστρα και χορωδίες. Έργα της έχουν παιχτεί στη Ελλάδα και στο εξωτερικό, ορισμένα εκ των οποίων έχουν ηχογραφηθεί από το τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Στις 27/09/97 ήταν φιναλίστ στον διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης στην Αμερική, με το έργο της “Thunderings”. Από το 2000 είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Είναι μέλος του μουσικού σχήματος Altera Musa έχοντας την ευθύνη της σύνθεσης και της καλλιτεχνικής διεύθυνσης.

Έλενα Πάπαρη

Σπούδασε γαλλική φιλολογία και γλώσσα στο εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών, κλασσική κιθάρα με την Ολγα Καλογριάδου και τον Γιώργο Παζαίτη , ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό. Συνεχίζει μαθήματα με τον Νίκο Ντρέλα

Εργα της ,παίχτηκαν σε συναυλίες νέων συνθετών, στις αίθουσες Παρνασσός , Athenaum, Γκαίτε, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  τον πολυχώρο About κ.α.Διδάσκει κιθάρα στο ωδείο Νίκος Σκαλκώτας και το Δημοτικό ωδείο Αγίας Παρασκευής. Από το 2014 είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Αθηνά Παυλάκη-Πηρούνια

1. “Αέναος κύκλος” Παραλλαγές

2. “Αντικατοπτρισμός”

3. “Άγρια άνθη” για τον Παγκανίνι

ΣΥΝΟΛΟ

Altera Musa

Παναγιώτης Δράκος: Φλάουτο

Δημήτρης Μαγκριώτης:Βιολοντσέλο

Σωτήρης Πηρούνιας: Ηλεκτρικό μπάσο

Χρήστος Δεσποτόπουλος: Ντραμς

Αθηνά Παυλάκη:2ο Φλάουτο

Σύνθεση-Διεύθυνση: Αθηνά Παυλάκη-Πηρούνια

Έλενα Πάπαρη

1.”Unforeseen για σόλο πιάνο

Πιάνο: Έλενα Λαζαρέτου

2.“Le jardin de Monet”

Κουιντέτο για:

Φλάουτο: Νίκος Χαλκιάς

Κλαρινέτο: Μανούσος Πλουμίδης

Πιάνο: Έλενα Λαζαρέτου

Κρουστά: Κωνσταντίνος Μποτίνης

Κόντραμπάσο: Όσβαλντ Αμιράλης

Διευθύνει η Κάτια Μολφέση

Γιόλα Βουτσινά-Παπαγιαννίδη

3. “Το Εμβατήριο του Άστεγου”  για σόλο κλαρινέτο

Κλαρινέτο: Μανούσος Πλουμίδης

4. “Για το…. τίποτα” κουιντέτο για:

Όμποε: Κωνσταντίνος Γιοβάνης

Κλαρινέτο: Μανούσος Πλουμίδης

Πιάνο: Έλενα Λαζαρέτου

Βιόλα: Ηλίας Σδούκος

Τσέλο: Βαγγέλης Νίνα

5. The thief σε 4 μικρά μέρη κουαρτέτο για:

Κλαρινέτο: Μανούσος Πλουμίδης

Άλτο Σαξόφωνο: Σοφία Ρήγου

Βιμπράφωνο: Κωνσταντίνος Μποτίνης

Τσέλο: Βαγγέλης Νίνα

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon