Οι Sworr. μιλάνε αποκλειστικά στο Presspop

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Επιμέλεια: Αλέκος Στυλιανός

Τους Sworr τους γνώρισα μέσω του μικρού μου αδερφού, όταν ήταν ακόμα προσωπικό project του Γιάννη.

Τυχαία μια μέρα ενώ έψαχνα νέες  μουσικές κυκλοφορίες  trip-hop/downbeat ήχων, ήρθε η πρόταση από τον Σωτήρη για τον "Sworr." δίνοντας μου το link για το bandcamp του.

Με ενθουσίασε αυτό που άκουσα γιατί κατέληξα πως η ελληνική electronica δεν έχει να ζηλέψει κανέναν και ότι ακόμα υπάρχουν παιδιά που κάνουν εκπληκτικά καλή δουλειά. Τον βρήκα, συναντηθήκαμε και του έκανα μερικές ερωτήσεις για να τον γνωρίσουμε όλοι μας καλύτερα.

Λοιπόν Γιάννη πότε ξεκίνησε η σχέση σου με την μουσική σύνθεση;

Η μουσική αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η πρώτη μου απόπειρα για μουσική σύνθεση έγινε περίπου πριν από ένα χρόνο, όταν ανακάλυψα τις δυνατότητες που μπορεί να μου δώσει ενας Η/Υ.

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σου; Έχεις κάποιο καλλιτέχνη ως πρότυπο;

Οι επιρροές μου είναι πολλές,  από  soul,funk, jazz εως indie,alternative,pop rock, και αλλάζουν ανά διαστήματα, αλλά σχεδόν πάντα έχω ως πυρήνα της μουσικής μου το hip hop. Όσο για το αν έχω κάποιον ως πρότυπο, δεν θα το έλεγα. Θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες  αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω  κάποιον σαν πρότυπο μου, καθώς αντλώ από τον καθένα τα στοιχειά της μουσικής τους που μου ταιριάζουν κ προσπαθώ να τα ενσωματώσω στη δική μου.                

Ποιοι είναι οι 5 δίσκοι που αγαπάς, και προτείνεις ως ένα "must-listen";

Χαχα (γέλια), δύσκολη ερώτηση! θα μπορούσα να σου πω πολλούς  δίσκους που "έχουν κολλήσει" στο repeat, αλλά αφού πρέπει να αναφέρω πέντε, θα σου πω τους δίσκους που ξεχώρισα τον τελευταίο χρόνο. Chet Faker - Built on Glass , Flume με ομώνυμο άλμπουμ, Akua Naru - The Journey Aflame , Slow Magic - How To Run Away , Darkside -  Physics. Must  Listen ΟΛΑ!

Τι μουσικό εξοπλισμό χρησιμοποείς;

Γράφω τη μουσική μου μέσω Η/Υ χρησιμοποιώντας το Ableton καθώς και διάφορα midi controllers ,όπως ένα akai apc 40, 2 midi keys, το novation impulse 25  και το nano keys και τέλος ένα akai mpd. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τον Θανάση και την telecaster  του αλλά και τις φωνές των Robin, Γιαννου και Άννας, που έχουν δώσει άλλο χρώμα στα κομμάτια μας.                                   

Σε ποιο-α μουσικά festival θα ήθελες να παίξεις;

Θα ήταν τεραστία εμπειρία και ευκαιρία να παίξουμε σε οποιοδήποτε festival από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο, φέρει βεβαία η μουσική μας να ταιριάζει σε αυτό. Τώρα αν πρέπει να αναφερθώ σε κάποια, θα πω 4 από τα αγαπημένα μου στα όποια όχι μόνο θα ήταν όνειρο για μένα να παίξω,  αλλά και να παραβρεθώ, εκτός απ το δικό μας Plissken, στο όποιο πήγα πριν 2 χρόνια, τα υπόλοιπα είναι το Boonaroo Festival, το Primavera Sound Festival και  το Coachella.

Από πού εμπνεύστηκες το όνομα "Sworr." ;

Απλώς προσπαθούσα να βρω κάτι εύηχο και κάπου ανάμεσα στο sword στο swore βγήκε το Sworr.  . Δεν σημαίνει κάτι αλλά κρύβει πολλά καλά πίσω του, χαχα (γέλια)!

Για ποιά κινηματογραφική ταινία θα ήθελες να έχεις γράψει εσύ το soundtrack;

Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να διαλέξω εύκολα ταινία για να κάνω soundtrack, καθώς έχω πολλές αγαπημένες και ίσως στις περισσότερες η μουσική μου να μην μπορούσε να ταιριάξει, αλλά θα μπορούσα να διαλέξω σκηνοθέτη. Αν και ο Wes Anderson είναι απ τους αγαπημένους μου ξέρω όπως είπα και πριν ότι η μουσική μου δεν ταιριάζει και πολύ με το ύφος των ταινιών του. Άρα θα διάλεγα μια ταινία του Quentin Tarantino η του Gay Ritchie ώστε να γράψω μουσική.

https://soundcloud.com/sworr
https://sworr.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/Sworrj

https://www.youtube.com/channel/UCZWVxijan3OawM_vUnufB6g/feed

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon