Οι Manouchedrome Trio μιλάνε αποκλειστικά στο Presspop

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Συνέντευξη στον Τίμωνα Καρδάμα:

Ποια είναι η ιστορία πίσω από τη δημιουργία των Manouchedrome; Πότε αρχίσατε να παίζετε μουσική μαζί; Ποιος ο λόγος που διαλέξατε την gypsy jazz;

Η σύσταση των Manouchedrome έγινε το καλοκαίρι του 2014. Το όνομα της μπάντας επινοήθηκε από το όνομα Manouche (Φυλή Γάλλων Τσιγγάνων) και Syndrome αγάπη, πάθος για το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Οι δύο κιθαρίστες, Γιώργος Κοστούρος  & Ψαλλίδας Δημήτρης παίζουμε μαζί από το 2010 έχοντας επισκεφτεί αρκετές φορές το Festival Django Reinhardt στο Samois Sur Seine της Γαλλίας οπού και αποτελεί την κύρια επιρροή μας. Οι λόγοι που μας οδήγησαν και τους τρεις να παίξουμε αυτή τη μουσική είναι η έντονη φυσικότητα της και ο μοναδικός τρόπος συνδυασμού χαρούμενης μουσικής με έντονους τόνους νοσταλγίας και θλίψης.

Έχετε πάρει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ (Django Fest Athens, Petit Paris de Athenes, Park Festival). Ποια είναι η εμπειρία και τα συναισθήματα μέσα από τέτοιου είδους φεστιβάλ;

Μοναδικά συναισθήματα! Είναι φοβερό να βλέπεις τόσο πολύ κόσμο να ακούει και να ταξιδεύει με τις μελωδίες μας.

Όταν παίζετε μουσική live, ποιο είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί μέσα σας; Ταξιδεύετε σε μια άλλη εποχή; Πιστεύετε στη νοσταλγία μιας άλλης ωραίας εποχής (Μπελ Επόκ);

Όταν παίζουμε συμβαίνει κάτι μαγικό. Η λογική εκμηδενίζεται και ξεκινά το ταξίδι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι όταν και ο κόσμος χαλαρώνει και μας επιτρέπει να τον πάρουμε μαζί σε αυτό το όνειρο.

Έχετε ηχογραφήσει υλικό στο στούντιο και πρόσφατα κυκλοφορήσατε το πρώτο σας άλμπουμ. Πώς ονομάζεται, τι περιλαμβάνει και από πού μπορεί κάποιος να το αγοράσει;

Το νέο άλμπουμ ονομάζεται «Eres Un Angel» και περιλαμβάνει 10 κομμάτια. Είναι εξ’ ολοκλήρου ορχηστρικός και υπάρχουν  4 συνθέσεις δικές μας.

Είναι διαθέσιμο σε:

PUBLIC 48καταστήματα

ΙΑΝΟΣ Αθήνα – Θεσσαλονίκη 

MUSIC CORNER Πανεπιστημίου Αθήνα

RELOAD Πανεπιστημίου Αθήνα

MUSICAL Πάτρα 

STUDIO 52 Θεσσαλονίκη 

MOUSES Κέρκυρα

ΔΙΣΚΟΡΑΜΑ Ηράκλειο

ΚΥΠΡΟΣ: MUSICAL PARADISE 35 Road, N.3 Monovolikos Λεμεσός

Η συνεργασία με τη Δήμητρα Σιδέρη στη φωνή είναι σχετικά πρόσφατη. Πώς συναντήθηκαν οι δρόμοι σας και πώς συμπορεύεστε μουσικά;

Ήταν κάτι τυχαίο. Αλλά από την πρώτη στιγμή είχαμε εξαιρετική χημεία. Μετά από 8 μήνες συνεργασίας έχουμε έρθει πιο κοντά, έχουμε μελετήσει αρκετά και πλέον είμαστε και καλοί φίλοι. Η Δήμητρα είναι εξαιρετική μουσικός με έντονη μουσικότητα και  υπέροχη φωνή.

Τι αποτελεί για εσάς πηγή έμπνευσης όταν γράφετε μουσική ή ακόμα και όταν διασκευάζετε και ενορχηστρώνετε ένα κλασσικό κομμάτι της gypsy jazz;

Κυρίως, τα προσωπικά βιώματα. Όμορφες ή θλιβερές στιγμές οι οποίες πάντα κρύβουν κάποιο ρομαντισμό.

Με ποιον καλλιτέχνη ή μπάντα εν ζωή θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή;

Θα θέλαμε να παίξουμε με τους Ammati Schmitt, Dorado Schmitt, Tchavolo Schmitt & Thomas Baggerman. Τους θεωρούμε κύριους πρεσβευτές της μουσικής αυτής και μας εμπνέουν.

Ποιες είναι οι δικές σας μουσικές επιρροές και ίσως οι μέντορές σας;

Η κλασσική swing/jazz της δεκαετίας 1930 - 1950. Κύριοι μέντορες, Django Reinhardt, Louis Armstrong, Charlie Christian.

Τι είναι για εσάς η μουσική; Αν θέλατε να της δώσετε κάποιο προσωποποιημένο χαρακτηρισμό ή ιδιότητα ποιος/α θα ήταν;

Μουσική για εμάς είναι η διέγερση του ενστίκτου και της φαντασίας. Ένας μικρός μάγος.

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θα ήθελε να μάθει και να παίζει gypsy jazz;

Να ακούει πολύ Django Reinhardt και να ταξιδέψει στην Γαλλία, να ακούσει την παραδοσιακή Gypsy Jazz.

Ποια είναι τα επόμενα πλάνα σας;

Συμμετοχή σε Φεστιβάλ Jazz Manouche της Ευρώπης, κυρίως.

Ευχαριστούμε πολύ!
Με εκτίμηση,
Τίμων Καρδάμας.
PressPop Team

Tην Παρασκευή 15 Ιανουαρίου οι  Manouchedrome Trio & Dimitra Sideri εμφανίζονται ζωντανά στην Ποικίλη Στοά με ελεύθερη είσοδο.

Facebook Event

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon