Παύλος Παυλίδης & B - Movies - Μια Πυρκαγιά Σ' Ένα Σπιρτόκουτο

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε χρόνος από την κυκλοφορία ''Στον Διπλανό Ουρανό'' και ο Παύλος Παυλίδης, έχοντας σταθερή συντροφιά τους B-Movies, κυκλοφορεί καινούργιο δίσκο με τίτλο ''Μια Πυρκαγιά Σ' Ένα Σπιρτόκουτο''. Εξαρχής δηλώνουμε ότι η καινούργια δουλεία είναι ένα κλικ ανώτερη από τον προκάτοχό της. Το ''Στον Διπλανό Ουρανό'' ήταν ένα εσωστρεφές και μουσικά αφαιρετικό album που ξένισε αρκετούς από τους φανατικούς του Παυλίδη. Ήθελε αρκετές ακροάσεις για να αποκαλύψει τις αρετές του. Αντίθετα ο νέος δίσκος από την αρχή ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους δίσκους της πορείας του. Οι μελωδίες είναι κυρίαρχες, ενώ οι χαρακτηριστικές εικόνες που δημιουργούν οι στίχοι του είναι πανταχού παρούσες. Οικία στοιχεία της μουσικής του Παυλίδη μπερδεύονται με νέες ιδέες και το αποτέλεσμα μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί συναρπαστικό.

Ο δίσκος ξεκινά με το ''Τα Λουλούδια''. Ένα τρίλεπτο ρυθμικό pop κομμάτι με έξυπνη μελωδία, σαν μία ελληνική εκδοχή των Cinerama. Και η αναφορά δεν είναι τυχαία γιατί όπως ο Παυλίδης είναι από τους πιο ιδιαίτερους στιχουργούς στην ημεδαπή, το ίδιο ισχύει για τον David Gedge και την βρετανική σκηνή. Το ''Έλα Κοντά Μου'' είναι το πιο κλασσικό ''Παυλιδικό'' κομμάτι που υπάρχει στον δίσκο. Ταξιδιάρικα πλήκτρα και τρυφερά φωνητικά μας δίνουν ένα κομμάτι που θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιοδήποτε από τους έως τώρα δίσκους του. Το ομώνυμο κομμάτι ξεκινά με μία μελωδία που μου θυμίζει το βασικό θέμα του ''Twin Peaks'' και να εξελιχθεί σε ένα γνήσια νοσταλγικό κομμάτι, ενώ στο ''Μια Φορά'' φλερτάρει με τις πιο φωτεινές πτυχές της τραγουδοποιίας του, όντας ένα εθιστικό pop κομμάτι. Ο ''Πύργος Του Ποτέ'' είναι σίγουρα από τις κορυφαίες στιγμές του δίσκου. Στίχοι που χτυπούν κατευθείαν στη καρδιά και μουσική έντονα κλειστοφοβική. Εδώ δεν υπάρχει φως παρά μόνο σκοτάδι. Από κοντά και το ''Στις Ακτές Του Παραδείσου'', αρκετά πιο επικό, αλλά με εξίσου φανταστικούς στίχους. Για το ''Η Γοργονα'' (στίχοι Φωτεινή Λαμπρίδη) επιστρατεύει το πιο ρομαντικό του πρόσωπο, ενώ το ''Στο Τέλος Του Κόσμου'' θα είναι από τα κομμάτια που θα ξεχωρίζουν στις επερχόμενες συναυλίες του. Ο δίσκος κλείνει με το αφαιρετικό ''Τραλαλα'' ένα κομμάτι χωρίς στίχους και με γλυκές μελωδίες, μας αποχαιρετά μέχρι το επόμενο δισκογραφικό ραντεβού. Ο Παυλίδης μόλις κυκλοφόρησε έναν από τους καλύτερους δίσκους του, που θα αγαπηθεί από το κοινό του. Δύσκολα κάποιος που δεν είχε ασχοληθεί μαζί του έως τώρα θα βρει την αφορμή για να το κάνει, αλλά αυτό ποτέ δεν ήταν ο στόχος κάποιας δουλειάς του. Ο Παυλίδης θα είναι για πάντα ένας ευαίσθητος στιχοπλόκος που θα απευθύνεται σε αντίστοιχους ακροατές που τον ακολουθούν για χρόνια.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon