Δισκοκριτικές

Tue
28
May

Camera Obscura - Look To The East, Look To The West

Οι Camera Obscura υπήρξαν από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα της αγνής και ανόθευτης indie pop. Με πέντε δίσκος στο ενεργητικό τους γεμάτους τραγούδια για ραγισμένες καρδιές και ανεκπλήρωτους έρωτες, οι Camera Obscura δικαίως κατάφεραν να θεωρούνται από τους κορυφαίους τους είδους. Η συνθετική τους γραφή είχε πάντοτε ενδιαφέρον, οι μελωδίες τους ήταν ιδιαίτερα κολλητικές και η φωνή της Tracyanne Campbell σε γοήτευε από τη πρώτη επαφή μαζί της.

Wed
15
May

St. Vincent - All Born Screaming

Η St. Vincent είναι μία ιδιοσυγκρασιακή περίπτωση καλλιτέχνη. Έχει δημιουργήσει το δικό της προσωπικό ύφος, κινούμενη μαεστρικά μεταξύ εναλλακτικού και mainstream. Παράλληλα στους στίχους της ασχολείται με θέματα που απασχολούν την ίδια, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Οι ανθρώπινες σχέσεις, η θέση της γυναίκας αλλά και τα προσωπικά της βιώματα, αποτελούν κύριες πηγές έμπνευσης της στιχουργικήςτης, δοσμένα όλα με ένα αιχμηρό και αντισυμβατικό τρόπο.

Sat
11
May

Παύλος Παυλίδης - Μπρανκαλεόνε

Ο Παύλος Παυλίδης επιστρέφει δισκογραφικά με καινούργιο υλικό. ''Μπρανκαλεόνε'' ο τίτλος του και τον βρίσκει, μετά από τριάντα και πλέον χρόνια στο χώρο, να εξακολουθεί να οραματίζεται μουσικούς δρόμους αλλά και να ανατρέχει, ταυτόχρονα, σε διάφορα σημεία αυτής της συναρπαστικής πορείας που έχει διαγράψει. Ο τίτλος προακλεί μία πρώτη απορία σε τι αναφέρεται, αλλά ο ίδιος ο Παυλίδης έχει φροντίσει να μας δώσει τις κατάλληλες επεξηγήσεις.

Mon
29
Apr

Cloud Nothings - Final Summer

Μία από τις συνεπέστερες μπάντες του εναλλακτικού rock, οι Cloud Nothings, επιστρέφουν με καινούργιο δίσκο, τρία χρόνια μετά το πολύ καλό ''The Shadow I Remember''. Οι Cloud Nothings είναι θιασιώτες της noise pop, του εναλλακτικού r;ock όπου οι κιθάρες είναι και πολλές και δυνατές, ενώ στον ήχο τους διακρίνονται ψήγματα από shoegaze και post punk.

Tue
23
Apr

Still Corners - Dream Talk

Το ντουέτο των Still Corners επιστρέφει με το έκτο δισκογραφικό βήμα του. ''Dream Talk'' ο τίτλος του και βρίσκει τη μπάντα νε παίζει υποδειγματική dream pop, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Η dream pop τους είναι αιθέρια, νοσταλγική, με τα υπέροχα φωνητικά της Tessa Murray πανταχού παρόντα. Ψυχεδελικές πινελιές συμβάλλουν στη δημιουργία του ονειρικού στοιχείου που κυριαρχεί στο album. Μάλιστα οι στίχοι τους βρίσκουν έμπνευση από τα όνειρα της Tessa Murray, δίνοντας ακόμα περισσότερο dreamy διάθεση στο album.

Fri
19
Apr

The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade

Οι The Libertines ήταν από τα συγκροτήματα που καθόρισαν τη βρετανική μουσική στις αρχές του αιώνα. Μαζί με μπάντες σαν τους Franz Ferdinand, τους Bloc Party, τους Maximo Park, λίγο μετά τους Arctic Monkeys και μερικούς ακόμα, ανέλαβαν να επαναφέρουν στο βρετανικό rock τη σπιρτάδα και τη νευρικότητα που χρειάζονταν. Με δύο δίσκους στο ενεργητικό τους, το ''Up The Bracket'' του 2002 και το ομώνυμο album του 2004, έδωσαν στο βρετανικό rock ένα μείγμα από το punk των Clash, ανθεμικά ρεφραίν που καταναλώνονταν λαίμαργα από τη βρετανική νεολαία και ένα αλήτικο attitude.

Thu
11
Apr

P.Thomas - Souvenirs Of A Past Life

Τον Βαγγέλη Μακρή τον γνωρίσαμε ως μέλος των πολύ καλών A Victim Of Society. Μία μπάντα που κινήθηκε στη τομή του shoegaze και του βρώμικου rock 'n' roll, έχοντας αφήσει θετικότατες εντυπώσεις. Πλέον έχουμε στα χέρια μας την πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του Μακρή, μέσω της περσόνας του P.Thomas. Ο δίσκος ονομάζεται ''Souvenirs Of A Past Life'' και είναι ένας rock δίσκος χωρίς κιθάρες. Τα synths έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και ο ήχος είναι όσο βρώμικος πρέπει για να αποτυπωθεί το όραμα του P.Thomas.

Tue
09
Apr

Vampire Weekend - Only God Was Above Us

Οι Vampire Weekend είναι ένα συγκρότημα που έχουν καταφέρει να σημειώσουν αξιόλογη εμπορική επιτυχία, να γνωρίσουν την καθολική κριτική αποδοχή και ταυτόχρονα να έχουν διαμορφώσει το δικό τους αναγνωρίσιμο ήχο. Έναν ήχο που είναι πολυσυλλεκτικός και σύγχρονος. Περιλαμβάνει κλασσική pop, rock 'n' roll παρεκτροπές, afro beat ρυθμολογία και αναφορές σε μπάντες που στιγμάτισαν την pop κουλτούρα, όπως οι Beach Boys, οι Talking Heads και οι Beatles μεταξύ άλλων.

Wed
03
Apr

Ride - Interplay

Αναμφίβολα οι Ride υπήρξαν από τους πρωτοπόρους του shoegaze ήχου. Μάλιστα ήταν αρκετά πιο pop και φωτεινοί σε σχέσοι με τους συνοδοιπόρους τους, My Bloody Valentine και Slowdive και λιγότερο rock 'n' roll σε σχέση με τους Jesus and Mary Chain. Πριν διαλυθούν, στα μέσα των '90ς,  κυκλοφόρησαν τέσσερις δίσκους, οι δύο πρώτοι είναι απλά αριστουργηματικοί και αρκετά singles και E.P.s. Περίπου είκοσι χρόνια μετά τη διάλυση τους, επέστρεψαν δισκογραφικά, όπως και σχεδόν όλες οι σπουδαίες shoegaze μπάντες και κυκλοφόρησαν ακόμα δύο δίσκους.

Wed
27
Mar

The Jesus And Mary Chain - Glasgow Eyes

Οι The Jesus And Mary Chain κυκλοφορούν το δεύτερο δίσκο, από τότε που αποφάσισαν να επαναδραστηριοποιηθούν ως μπάντα. Είχαν επιστρέψει το 2017 με το ''Damage And Joy'', αφήνοντας θετικές εντυπώσεις, και φέτος κυκλοφορούν το ''Glasgow Eyes''. Οι Jesus and Mary Chain είναι από τα συγκροτήματα που καθόρισαν όσο λίγα την ανεξάρτητη κιθαριστική μουσική στα '80ς και στα '90ς, επηρεάζοντας ουκ ολίγες μπάντες στη συνέχεια.

Σελίδες

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon
Εγγραφή στο Δισκοκριτικές