Veronica Falls - Waiting For Something To Happen

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Δεύτερος δίσκος για τους Λονδρέζους Veronica Falls μετά από ένα ντεμπούτο album που επέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια πριν από δύο χρόνια. Οι Veronica Falls είναι μία από τις πολλές μπάντες που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια και ο ήχος τους βρίσκεται κάπου μεταξύ της pop των 60ς και στον αρχετυπικό indie ήχο όπως αυτός αποτυπώθηκε στην θρυλική συλλογή C86 του N.M.E. Αυτό που τους έκανε να ξεχωρίσουν όμως είναι η ικανότητα να γράφουν κολλητικά singles και μία ιδιαίτερη άποψη στην αισθητική τους. Ποιος μπορεί να ξαχάσει κομμάτια σαν το ''Bad Feeling ''και το  ''Beachy Head'' που περιλαμβάνονταν στο πρώτο δισκογραφικό τους βήμα. Ένα από τα πλέον συνηθισμένα χαρακτηριστικά στην ιστορία της pop κουλτούρας είναι ότι πολλές μπάντες παρουσιάζουν άκρως ελπιδοφόρα ντεμπούτα album αλλά η συνέχεια κυμαίνεται από αδιάφορη έως απογοητευτική. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί η μπάντα εξάντλησε τις δημιουργικές της δυνάμεις για τον πρώτο δίσκο και στη συνέχεια στέρεψε από ιδέες , είτε γιατί το παντοδύναμο hype έχει μετατοπιστεί προς άλλες κατευθύνσεις. Ακούγοντας το ''Waiting For Something To Happen'' με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι οι Veronica Falls δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Οι Veronica Falls μας παραδίδουν δεκατρία τραγούδια γεμάτα νεανική ορμή, ρομαντική διάθεση και μια γλυκία αίσθηση που αφήνει ο δίσκος μετά το πέρας της ακρόασης.

To ''Waiting For Something to Happen'' έχει δουλευτεί περίσσοτερο σε επίπεδο παραγωγής σε σχέση με τον προκάτοχο του. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει υποχωρήσει η φρεσκάδα του συγκροτήματος προς χάρη ενός πιο επαγγελματικού ήχου,  αλλά ότι τα όργανα και οι φωνές ακούγονται πιο διακριτά. Το ''If You Still Want Me'' και το ''Broken Toy'' εύκολα μπορούν να χαρακτηριστούν ως εξαίσια δείγματα νεανικής pop. Το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου θα κάνει τους Raveonettes να ζηλέψουν που δεν είναι δικό τους, ενώ το ίδιο θα νιώσουν και οι Best Coast για το ''Everybody’s Changing''. Οι στίχοι των Veronica Falls εξακολούθούν  να κυμαίνονται σε  μετεφυσικών ανησυχιών θεματολογία, δοσμένη σε ένα πιο σκοτεινό πακέτο σε σχέση με παρεμφερή με αυτούς συγκροτήματα. Γενικά ο δίσκος κυλά ευχάριστα χωρίς συνθετικά σκαμπανεβάσματα και ο καθένας μπορεί να επιλέξει διαφορετικά κομμάτια ως αγαπημένα του. Ούτως ή άλλως οι Veronica Falls δεν είναι από τα συγκροτήματα που θα αλλάξουν την ιστορία της μουσικής, αλλά από αυτά που θα την κάνουν πιο όμορφη.    

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon