Still Corners - Strange Pleasures [Sub Pop, 2013]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Οι Still Corners είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης δύο μουσικών από το Λονδίνο, του Greg Hughes που αποτελεί το μυαλό της μπάντας συνθετικά και στιχουργικά και της Tessa Murray στα φωνητικά. Το υπέροχο ντεμπούτο άλμπουμ Creatures of an Hour έρχεται το 2011 για να τους καθιερώσει άμεσα ως ένα από τα καλύτερα πρωτοεμφανιζόμενα συγκροτήματα. Ο πρώτος δίσκος κίνεται στα μονοπάτια της dream pop αλλά εμπεριέχει πολλα στοιχεία από την ψυχεδέλεια των 60’s και κινηματογραφική ατμόσφαιρα που θύμιζε πολλά από Ennio Morricone. Ένας δίσκος με αρκετά ευρωπαϊκή αισθητική αλλά και το ταξιδιάρικο ύφος που ταιριάζει και στη άλλη πλευρά του Ατλαντικού που τους κάνει αγαπητούς και στις δύο πλευρές του. Οι προσδοκίες για την συνέχεια υψηλές, ενώ το διάστημα δυο ετών που μεσολάβησε έφερε τους Still Corners να περιοδεύουν παντού (συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας) και να ετοιμάζουν το δεύτερο άλμπουμ.

Το πρώτο single Berlin Lovers ήρθε στις αρχές της χρονιάς και μας προετοίμασε για μια ομαλή διαφοροποίηση στον ήχο που μάλλον αποτελεί λογική εξέλιξη. Tο Strange Pleasures ταυτίζεται σαφέστατα πλέον με την dream pop της δεκαετίας του ’80, με την αιθέρια ηλεκτρονική ατμόσφαιρα και συνεπώς έρχεται πολύ πιο κοντά σε μπάντες όπως οι Cocteau Twins και οι This Mortal Coil. Από το εναρκτήριο λάκτισμα του The Trip ετοιμάζεσαι για ένα ταξίδι που άλλοτε φτάνει στον ρομαντισμό του I Can’t Sleep και άλλοτε στις νυχτερινές βόλτες του Midnight Drive. Συνολικά κάνουν ότι και στον πρώτο δίσκο με την διάφορά να έρχεται από την χρήση ηλεκτρονικών μερών που δίνουν καλύτερη χροιά στα τραγούδια αλλά και την πιο δουλεμένη και καθαρή παραγωγή. Το Strange Pleasures είναι ένας υπέροχος δίσκος και οι Still Corners ενώ ταξιδεύουν στο παρελθόν, παράλληλα ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon