In The City #03

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο δεκαπενταύγουστος στο κέντρο κάποιας πόλης απότελεί έναν από τους χειρότερους εφιάλτες του σύγχρονου Έλληνα. Δεν παλεύεται με τίποτα. Αφόρητη ζέστη, τίποτα να μην συμβαίνει στα αστικά κέντρα, αφού όλοι τα έχουν εγκαταλείψει και μία γενικότερη διάθεση απόδρασης να πλανάται εκωφαντικά στον αέρα. Οι παραθεριστικοί προορισμοί έχουν βουλιάξει από τους επισκέπτες και οι ντόπιοι κάνουν χρυσές δουλειές με αυτό που ταιριάζει πιο πολύ στην ιδιοσυγκρασία μας. Με μία λέξη μόνο, τουρισμός. Η κρίση όμως, που μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, έχει επηρεάσει και την εικόνα του δεκαπενταύγουστου στα αστικά κέντρα. Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αδυνατούν να κάνουν διακοπές και αναγκάζονται να παραμείνουν στις έδρες τους. Αυτό έχει σαν συνέπεια πλέον οι μεγάλες πόλεις να μην θυμίζουν εγκαταλελειμένο τοπίο, αλλά να διατηρούν μία υποτυπώδη λειτουργία. Επίσης η κρίση συνέβαλε στην επιλογή των λεγόμενων οικονομικών διακοπών. Δεν είναι τυχαίος ο βομβαρδισμός που δεχθήκαμε από την αρχή του καλοκαιριού με οδηγίες για free camping, ώστε όλο και περισσότερα θύματα της οικονομικής κρίσης να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα μπάνια του λαού. Τελικά ένα είναι σίγουρο, τα λεφτά δεν είναι το παν. Αυτό που μετράει είναι η διάθεση και η παρέα. Ότι τελικά και να επιλέξει ή αναγκαστεί να κάνει κάποιος, με πολλά ή λίγα στην τσέπη, πάντα υπάρχει η δυνατότητα να περάσει καλά και να επανέλθει με τις μπαταρίες γεμάτες στην καθημερινή ρουτίνα που τον περιμένει.    

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon