Alejandro Cartagena: Πηγαίνοντας για δουλειά σε μια καρότσα δίπλα στα σύνορα Μεξικού-Η.Π.Α.

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο Alejandro Cartagena μέσα από τις φωτογραφίες του θέτει ερωτήματα γύρω από την κοινωνία, το περιβάλλον και την αστική ζωή. Ως πολίτης του Monterrey στα περισσότερα concept του χρησιμοποιεί τους καθημερινούς ανθρώπους των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων του Μεξικού. Στην σειρά ''Car Poolers'' προκειμένου να την ολοκληρώσει στηνόταν για αρκετούς μήνες κάθε πρωί σε μια γέφυρα της πόλης Nuevo Laredo, η οποία βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπροστά από τον φακό του και συγκεκριμένα από κάτω του, τα φορτηγάκια μεταφέρουν τους εργάτες στα εργοτάξια για το μεροκάματο. Φωτογραφίζοντας από ψηλά ο Cartagena μας βάζει στον ρόλο του κατασκόπου, διεισδύοντας σε έναν κόσμο όπου οι εργάτες στοιβάζονται κουλουριασμένοι, ο ένας δίπλα στον άλλο πάνω σε καρότσες.

Η σκληράδα και ο δυναμισμός αυτών των εργατών φαινομενικά χάνεται βλέποντας τους να μεταφέρονται κάτω από αυτές τις συνθήκες, αλλά ο σκοπός του Cartagena είναι να τονίσει την αξία της τίμιας επιβίωσης στα σύνορα του Μεξικού, εκεί που το να συμμετέχεις στα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών για να κερδίσεις τα προς το ζην φαντάζει ως η μόνη λύση.

Για περισσότερα από αυτή την σειρά αλλά και την υπόλοιπη δουλειά του εδώ: http://alejandrocartagena.com/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon