Οι Still Corners σε αποκλειστική συνέντευξη, λίγες μέρες πριν τις ζωντανές τους εμφανίσεις

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Still Corners έρχονται στην Ελλάδα για τρεις ζωντανές εμφανίσεις, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Στις αποσκευές τους έχουν το φετινό πολύ καλό δίσκο, Strange Pleasures,  αλλά και το προ διετίας Creatures of an Hour. Αποτελούν ένα από τα πιο φρέσκα συγκροτήματα που θα παρακολουθήσουμε φέτος ζωντανά και ηχητικά συνδυάζουν τους κινηματογραφικούς ήχους με τις shoegaze αναφορές και τα ταξιδιάρικα πλήκτρα με τα αιθέρεια γυναικεία φωνητικά. Λίγες ημέρες πριν τις ζωντανές τους εμφανίσεις, απαντούν στις ερωτήσεις του presspop και μας περιμένουν για να μοιραστούν με μας το πραγματικά ιδιαίτερο ήχο τους.

Ποιες οι διαφορές μεταξύ του Creatures of an Hour και του νέου σας δίσκου Strange Pleasures;

Το Creatures of an Hour είναι πιο συγκρατημένο, ενδοσκοπικό και σκεπτικό. Τη περίοδο που το έγραφα είχα περάσει έναν άσχημο χωρισμό και ο δίσκος λειτουργούσε σχεδόν θεραπευτικά για μένα. Το Strange Pleasures είναι πιο εκτεταμένο και με ανοιχτούς ορίζοντες. Μιλάει για ταξίδια, για την επιθυμία μας να δοκιμάσουμε καινούρια πράγματα και να εξερευνήσουμε νέα μέρη.

Πόσο θα διαρκέσει η περιδεία για την προώθηση του album;

Έχουμε κλείσει συναυλίες για ολόκληρο το υπόλοιπο του 2013.

Προτιμάτε να παίζετε σε μεγάλα festival (reading, primavera κτλ) ή οι συναυλίες σας να είναι σε μικρά clubs;

Στις ζωντανές μας εμφανίσεις θέλουμε τα φώτα να είναι κλειστά, χρησιμοποιούμε προβολές και θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ατμόσφαιρα που θα συμμετέχει το κοινό, το οποίο και επιθυμούμε να το πάμε σε ένα μακρινό ταξίδι για την ώρα που διαρκεί το live. Οπότε θεωρούμε ότι οι κλειστοί χώροι μας ταιριάζουν καλύτερα.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας παραγωγός με τον οποίο θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Είμαστε μεγάλοι fans του Chris Coady του Dave Fridmann και του Michael Brauer, οπότε...

Πως βλέπετε το γεγονός ότι όλο και περισσότερα αμερικάνικα συγκροτήματα ακούγονται ‘βρετανικά’ τα τελευταία χρόνια;

Τώρα με το internet ολοι ακούγονται σαν τον οποιοδήποτε, δεν υπάρχουν πλέον σύνορα.

Αν έρχονταν στο Λονδίνο ένας fan των Still Corners, θα μπορούσατε να του προτείνετε να επισκεφθεί κάποια μέρη που σχετίζονται με το συγκρότημα;

Όταν ξυπνήσει θα μπορούσε να πάει στο Monmouth Coffee Shop στο Covent Garden για καφέ ή σοκολάτα. Στη συνέχει να κατευθυνθεί περπατώντας στο Southbank προς το μουσείο Tate Modern, να παρακολουθήσει για ακριβώς δεκατέσσερα λεπτά το ‘ A Star Caresses the Breast of a Negro Woman’ του Joan Miro και στη συνέχεια να πάει για γιαπωνέζικο φαγητό στο Soho. Στη συνέχεια μπορεί να πάει προς την Charing Cross road, να χαζέψει στα βιβλιοπωλεία και να αγοράσει ένα τεράστιο βιβλίο για τη τέχνη που να ζυγίζει σαράντα pounds και να απορροφηθεί από αυτό. Ποτό μπορεί να πιει στο Pasifico, ιδίως μία silver coin μαργαρίτα. Στο τέλος μπορεί να επιστρέψει σπίτι και να δει το The Thing του John Carpenter.

Θα μπορούσατε να μας αναφέρετε κάτι παράξενο που συνέβει κατα τη διάρκεια κάποιας συναυλίας σας;

Καθώς παίζαμε στη Φιλαδέλφεια, σε ένα δωρεάν show,η σκηνή ήταν μόλις πέντε εκατοστά ψηλότερη από το έδαφος με αποτέλεσμα άνθρωποι να περπατούν και να στέκονται ανάμεσα μας καθώς παίζαμε. Ήταν ταυτόχρονα αστείο και παράξενο.

Πως φαντάζεστε τους Still Corners σε πέντε χρόνια από τωρα;

Περισσότεροι δίσκοι, περισσότερες περιοδείες, μία μεγάλη συλλογή από synthesizers και ένα μούσι σαν αυτό των ZZ Top!

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εμφανίσεων:

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στο Eightball, Θεσσαλονίκη

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Αν Club, Αθήνα

Σάββατο 12 Οκτωβρίου στον Μικρό Πρίγκηπα, Πάτρα

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon