Θέατρο act: Το πλήρες πρόγραμμα παραστάσεων

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Από το Θέατρο act:

Φίλες και φίλοι, το θέατρο act με χαρά ανακοινώνει το πρόγραμμα παραστάσεων σεμιναρίων και ακουστικών live για το επόμενο διάστημα. Στο πρόγραμμα ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές και προσθήκες. Για ημέρες και ώρες παραστάσεων, όπου δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένα, θα υπάρξει ενημέρωση στον τύπο και στο διαδίκτυο. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε επικοινωνείτε μαζί μας για πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων και αγορά εισιτηρίων. 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σεπτέμβριος 2013 - Ιανουάριος 2014

 

Ο Χρυσός Τρίφτης

Παιδική θεατρική παράσταση της Κατερίνας Τσατσαράγκου και του Θεόδωρου Κανδηλιώτη

από 13/10

Οι σπουδαιότεροι σεφ στον κόσμο διαγωνίζονται, με έπαθλο τον υπερπολύτιμο Χρυσό Τρίφτη! Ποιος θα ‘ναι ο νικητής; Ο ανθυγιεινός Τοτόστ Προφιτερόπουλος, ο υποχόνδριος Πράσος Βιταμίνης ή ο σνομπ Κρουαζάν Ζακ Ροκφόρ; Ή μήπως έχει ελπίδες ο παρορμητικός πλην ατάλαντος νεαρός σεφ Φέρρης; Μια σάτιρα της σύγχρονης τηλεγαστριμαργίας για μικρούς και μεγά­λους, με επίκεντρο τη σωστή και υγιεινή διατροφή!

Κάθε Κυριακή στις 12.00.

Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Κανδηλιώτης Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Αλανιάδη Φωτισμοί: Τηλέμαχος Τσαρδάκας Χορογραφίες-κίνηση: Έφη Παναγιωτοπούλου Μουσική: Γιώργος Αναστασόπουλος Παίζουν: Τάκης Τσίτσας, Θεόδωρος Κανδηλιώτης, Γεωργία Ηλιοπούλου, Ζωή Δαβουρλή, Δημοσθένης Χριστόπουλος

 

A Little Dream

Μια χοροθεατρική σόλο performance

17-18-19/10

Μια απόπειρα θεατρικής αφήγησης μέσω της κίνησης. Το σώμα αφηγείται την ιστορία μιας ανήσυχης ηρωίδας, η οποία μέσα από το ταξίδι της προς την κατάκτηση του ονεί­ρου της, ανακαλύπτει, χάνει και συμφιλιώνεται με τον εαυτό της. Μια πορεία αναζήτησης και εσωτερικής αναμέτρησης που οδηγεί στην ατομική ελευθερία. (Ώρα έναρξης: 21.30)

Σύλληψη-σκηνοθεσία: Βαγγέλης Παπαδάκης Χορογραφία-ερμηνεία: Ίριδα Κυριακοπούλου Επεξεργασία ήχου: Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος Ενδυματολογία: Δώρα Σουμαλεύρη Φωτογραφίες: Βασίλης Κωνσταντίνου

 

YAPI: a very nice place

Από την Ομάδα 7

25-26-27/10

Η Ομάδα 7 επανέρχεται με μια παράσταση για την εθνική ταυτότητα, την κληρονομιά, το πολιτιστικό απο­τύπωμα, το γιαπί, τις αναβολές και τις αναμονές σε μια διαδρομή που θα συνεχιστεί ως την ανοικοδόμηση.

Πλατεία Γεωργίου: 21.15 {Μια ανθρώπινη εγκατάσταση}. Σκάλες Γεροκωστοπούλου-Act: 21.30 {Η παράσταση}

Σύλληψη-σκηνοθεσία: Βίκυ Μαστρογιάννη Σύμβουλος δραματουργίας και επινόησης: Άννα Τσίχλη Σχεδιασμός φωτισμού-φωτογραφία-βίντεο: Γιώργος Ζαφειρίου Eπιμέλεια κίνησης: Ζωή Σαρίδου Κοστούμια: Μικέλα Τσόντζου Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Καλαντζή Σκηνική-μουσική επιμέλεια: Ομάδα 7

 

Λαχταρά_ω

Tης Sarah Kane

31/10, 1-2/11

Δύο γυναίκες και δύο άντρες μιλούν για τον έρωτα και την αγάπη, την ελπίδα, την επιθυμία, την απο­γοήτευση, την απελπισία και τη μοναξιά. Δε γίνε­ται ποτέ σαφές το ποιοί είναι, αν υπάρχουν μεταξύ τους σχέσεις ή αν έχουν συναντηθεί τυχαία. Ένα κουαρτέτο από μπερδεμένους και κατακερματι­σμένους ανθρώπους που μιλούν για το βάρος του παρελθόντος τους, την απογοήτευση του παρόντος και τη λαχτάρα τους για ένα καλύτερο μέλλον, λυ­τρωμένο κι απελευθερωμένο. (Ώρα έναρξης: 21.30)

Μετάφραση: Ντόρη Μάντζαρη Σκηνοθεσία: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής Σκηνικά: Σύλβια Παπακωνσταντίνου Κοστούμια: Νικολέτα Παναγιώτου Φωτογραφίες-βίντεο εγκατάσταση: Έλλη Τσάτσου Ερμηνεύουν: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, Γεράσιμος Πετικάρης, Ελένη Ορνεράκη, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

 

Πατρίτσια υπάρχει

Tου Δημήτρη Κάββουρα

από 14/11

Το θεατρικό κείμενο-θησαυρός του σημαντικού Πα­τρινού ποιητή και λογοτέχνη ανεβαίνει για πρώτη φορά για να μας αφηγηθεί μία παράλογη ιστορία ανεκπλήρωτης αγάπης.

Δύο άγνωστοι συναντώνται σε ένα παγκάκι. Δεν φαί­νεται όμως να είναι τελείως άγνωστοι. Τους ενώνει μια στιγμή, μία μόνο στιγμή, αρκετή για να καθορίσει τις ζωές τους. Ποιός είναι ο ένας; Ποιός είναι ο άλ­λος; Ποιός ήρθε πρώτος στο ραντεβού; Ποιός έφτα­σε δεύτερος μέσα στην καρδιά της πόλης; Τι σημαίνει για τον καθένα τους αυτό το κορίτσι που ακούει στο όνομα Πατρίτσια και, τελικά, πόσο καλά γνωρίζουμε αυτόν που κάθεται απέναντί μας και αυτόν που κα­τοικεί μέσα μας; Έτσι κι αλλιώς οι άλλοι φτιάχνουν από εμάς ένα πρόσωπο για δική τους χρήση.

Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 21.30.

Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας Σκηνικός χώρος-κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος Ερμηνεύουν: Δημήτρης Τζαβάρας, Ηρακλής Τζαβέλλας

 

Ακόλαστες Εσπερίδες

Του Ανδρέα Στάικου

από 18/11

Μία «διάσημη συγγραφέας» διαβάζει τις επιστολές των «θαυμαστών» της. Όμως ένα γράμμα, ανάμεσα στα πολλά, καταφέρνει να αλλάξει τα πάντα. Ένας πολύ σημαντικός σύγχρονος ελληνικός θεατρικός μονόλογος που φέρνει στο προσκήνιο μια ζωή που θα μπορούσε να έχει ξεχαστεί.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.30.

Σκηνοθεσία-κοστούμια: Ελένη Καραμούζη Φωτισμοί: Sue Lavina Ερμηνεύει η Ανδριάνα Χαλκίδη

 

Σεμινάριο IMPROV COMEDY με τον Γιώργο Αγγελόπουλο

23/11 - 1/12

Βλέπεις δύο ηθοποιούς να κάνουν μια εξαιρετικά αστεία αυτοσχεδιαστική σκηνή και λες: «Μα πώς το κάνουν; Εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ». Κι όμως, ο κω­μικός αυτοσχεδιασμός δεν είναι θέμα ταλέντου, έχει απλούς κανόνες, βασίζεται στη συνεργασία, καλλιερ­γεί την ομαδικότητα και, κυρίως, είναι απίστευτα δια­σκεδαστικός για όποιον συμμετέχει. Άρα, φυσικά και μπορείς! Το 16ωρο σεμινάριο αυτοσχεδιασμού, στο οποίο θα διδάξει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Αγγελόπουλος, μέλος της ομάδας 8-kick, απευθύνε­ται σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τις βασικές αρχές του improv comedy, ηθοποιούς ή μη.

 

Τα θαύματα θυμώνουν αν δεν τα πιστεύεις

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Τα θαύματα θυμώνουν αν δεν τα πιστεύεις; Μπορεί ο Άη Βασίλης να κουβαλάει πορτοκάλια; Τι μπορεί να περιέχει μια βαλίτσα; Θέλουν παρέα οι χιονάνθρωποι; Μπορεί ένα δέντρο να περπατήσει; Πως αντανακλάται ο κόσμος πάνω στα στολίδια του δέντρου; Μια ζεστή και τρυφερή Χριστουγεννιάτικη παράσταση για τα θαύ­ματα που πρέπει να τα πιστεύεις, βασισμένη σε μικρά διηγήματα Ελλήνων συγγραφέων.

Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας Μουσική σύνθεση- διδασκαλία: Γιώργος Δίπλας

 

Το Κλέφτικο: Εμείς και οι Έλληνες

16,17, 18 / 1/2014

Μια παράσταση σε εξέλιξη, βασισμένη στο ποίημα του Γιώργου Πρεβεδουράκη Κλέφτικο και στο άρθρο Εμείς κι οι Έλληνες του Δημήτρη Δημητριάδη. Μια παράσταση που δεν ήθελε να είναι παράσταση (αλλά πώς γίνεται να μην είναι;). Μια γενιά που ήθελε να εί­ναι αμέτοχη και μια άλλη που ήθελε να είναι εξασφα­λισμένη (αλλά πώς γίνεται να είναι;). Μια κουλτούρα που ήθελε να είναι γνήσια (αλλά πώς γίνεται να είναι;). Δε βαριέσαι, θα τη βρούμε την άκρη, οι Έλληνες πά­ντα τη βρίσκουν (έλα γεια μας, εβιβά!).

Σύλληψη ιδέας-σκηνοθεσία: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη Κοστούμια: Νικόλετα Παναγιώτου Σκηνικά: Φαίδρα Χάρδα Επιμέλεια φωτισμών: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου Παίζουν: Νίκος Αρβανίτης, Μαρία Μαμούρη

 

Ποιητές επί Σκηνής

Mια performance ποιητικής απαγγελίας

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Μια παράσταση καταιγιστικής ποιητικής απαγγελίας. Οι συγγραφείς των ποιημάτων, καθημερινοί άνθρω­ποι όπως όλοι μας, βγάζουν τα χαρτιά τους από τα συρτάρια και ανεβαίνουν στη σκηνή για να γίνουν οι ίδιοι ερμηνευτές των κειμένων τους. Μια παράσταση ανοιχτή σε όλους. Στο πιάνο και στο ακορντεόν συνο­δεύουν ο Δημήτρης Τζαβάρας και ο Γιώργος Δίπλας.

 

Σεμινάριο υποκριτικής με τον Γιώργο Αρμένη

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, με την τεράστια καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, έρχεται στο θέα­τρο act για ένα ξεχωριστό σεμινάριο υποκριτικής, στο οποίο ηθοποιοί, θεατρολόγοι και ερασιτέχνες του θε­άτρου θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν μαζί του.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ACT ACOUSTIC SESSIONS

Φοίβος Δεληβοριάς

3/11

THE BOY

24/11

B-SIDES

8/12

MOA BONES

15/12

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Πελοπόννησος, pelop.gr, Τέταρτο, newsplus.gr, Filodimos.gr, ΡάδιοΑίγιο 99,2, tipografeio.gr, presspop.gr, debop.gr, inculture.gr, Sidoux café, City music café, Ποικίλη Στοά, Tag, NoiseBoxStudio, InnerEar, Παπαπαύλου φωτοτυπίες, Δίηχο, everest, Τσαρδάκας - Οικοδομικές επιχειρήσεις.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΘΕΑΤΡΟΥ:  GALAXY CITY CENTER HOTEL, Brainbow 

Θέατρο Act

Σκάλες Γεροκωστοπούλου, Πάτρα

T: 2610 272037, 6936 122263

Eact.theater.patras@gmail.com

Fb: act.theater.patras

Tw: /ActTheater

 www.act-theater.gr

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon