The Black Angels - Indigo Meadow [Blue Horizon, 2013]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Οι Τεξανοί Black Angels δημιουργήθηκαν το 2004 και το όνομα τους προέκυψε από το The Black Angel's Death Song των Velvet Underground. Κάπου εκεί εντοπίζουμε και τις αρχικές τους επιρροές. Η ψυχεδέλεια και το rock ‘n’ roll των 60’s, οι 13th Floor Elevators (επίσης Τεξανοί) αλλά και νεότερες μπάντες όπως οι Jesus and Mary Chain και οι Spacemen 3 αποτελούν στοιχεία πάνω στα οποία οι Black Angels  δουλεύουν εδώ και μια δεκαετία τον ήχο τους.

Η νέο-ψυχεδέλεια θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι είναι πνευματικό τους παιδί, καθώς οι Τεξανοί από τον πρώτο δίσκο μοιάζουν λες και γράφουν μουσική από εκεί που σταμάτησαν τα συγκροτήματα της δεκαετίας του ’60, εξελίσσοντας την με ένα πιο σύγχρονο και άμεσο τρόπο και αφήνοντας κατά μέρους τις χαοτικές διαστάσεις της τότε ψυχεδέλειας. Δίσκο με το δίσκο οι Black Angels έγιναν σημείο αναφοράς για το συγκεκριμένο είδος και μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες Αμερικάνικες μπάντες, με συνεχώς ανοδική πορεία.

Το Indigo Meadow αποτελεί τον τέταρτο κατά σειρά δίσκο και έρχεται τρία χρόνια μετά το εξαιρετικό Phosphene Dream για να μας θυμίσει τι πάει να πει δυναμιτισμένο psych rock. Από τις πρώτες νότες του ομώνυμου κομματιού καταλαβαίνεις το εξής απλό: αυτός ο δίσκος ακούγεται δυνατά και μάλλον θα σε ξεσηκώσει από την καρέκλα σου.

Το ίδιο κάνουν στην συνέχεια τραγούδια όπως το Evil Things, το The Day και το War on Holiday ενώ ενδιάμεσα θα βρούμε και πιο ατμοσφαιρικές γέφυρες όπως το Holland και το Always Maybe (αν και αυτές συνήθως καταλήγουν σε up-tempo ξεσπάσματα), με κορυφαία στιγμή τα αφηνιασμένα γκάζια του Don’t Play With Guns. Μπαρουτοκαπνισμένο, στιβαρό και αυθεντικά rock ‘n’ roll το Indigo Meadow είναι ένας δίσκος που δεν θέλει οδηγίες χρήσεως. Μόνο ένταση στα ηχεία...

*Οι Black Angels δίνουν δύο συναυλίες στην Ελλάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Fuzz Live Music Club και την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο Mylos Club αντίστοιχα. Περισσότερα εδώ

Από το Τέταρτο #96

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon