Ψάχνοντας τον Sugar Man: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Sixto Rodriguez

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ψάχνοντας τον Sugar Man
(Searching for Sugar Man)

Στο τέλος της δεκαετίας του ’60, δύο σημαντικοί μουσικοί  παραγωγοί ανακαλύπτουν έναν άγνωστο μουσικό σε ένα μπαρ του Ντιτρόιτ. Εντυπωσιασμένοι από τις συγκινητικές μελωδίες του και τους προφητικούς του στίχους, ηχογραφούν μαζί του ένα άλμπουμ, που πιστεύουν ότι θα τον κάνει τον μεγαλύτερο καλλιτέχνη της εποχής του. Όμως το άλμπουμ αποτυγχάνει παταγωδώς εμπορικά, ο καλλιτέχνης  μένει στην αφάνεια, ενώ γεννιούνται φήμες για δήθεν αυτοκτονία του επί σκηνής....

Παρόλα αυτά, μια πειρατική ηχογράφηση  του άλμπουμ φτάνει  από την Αμερική στην Νότια Αφρική,  όπου γνωρίζει εκπληκτική επιτυχία, κάνοντας εκεί τον μουσικό αυτόν πιο διάσημο από τους Rolling Stones και τον Elvis Presley!

Xρόνια αργότερα, δύο Νοτιοαφρικανοί θαυμαστές του καλλιτέχνη αποφασίζουν να αναζητήσουν  τον ήρωά τους που έχει αλλάξει το μουσικό τοπίο της χώρας τους. Η έρευνα  τους οδηγεί στην πιο απίστευτη ιστορία που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί: την αληθινή ιστορία της ζωής του μουσικού Σίξτο Ροντρίγκεζ.

Η πολυβραβευμένη ταινία-φαινόμενο, που ξαφνιάζει και συγκινεί το κοινό σε όλες τις χώρες που προβλήθηκε, μας  οδηγεί να ανακαλύψουμε τον πιο άγνωστο-διάσημο μουσικό στον κόσμο, τον Σίξτο Ροντρίγκεζ, εκτοξεύοντας την καριέρα του χαρισματικού καλλιτέχνη, ο οποίος σήμερα στα 70 του χρόνια, δίνει την μια συναυλία μετά την άλλη.

Το «Ψάχνοντας τον Sugarman» έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία σε φεστιβάλ παντού με κορυφαίο την βράβευσή του με ΟΣΚΑΡ KAΛΥΤΕΡΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 2013. Έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς όπου και αν έχει προβληθεί, ενώ βγαίνοντας από την αίθουσα έχει παρατηρηθεί ότι όλοι μιλούν για την απίστευτη ιστορία του Ροντρίγκεζ και τρέχουν να ακούσουν ξανά και ξανά τα τραγούδια του!

Το «Ψάχνοντας τον Sugarman» είναι μια ταινία πλούσια σε συναισθήματα και σε σκέψεις για την έμπνευση, την ελπίδα, την επιτυχία, την διασημότητα, την ίδια τη  ζωή, και την απίθανη μουσική του Σίξτο Ροντρίγκεζ που θα αναρωτιέστε γιατί δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα !

Σκηνοθεσία: Malik Bendjelloul
Hθοποιοί: Malik Bendjelloul, Stephen 'Sugar' Segerman
Χρονολογία παραγωγής: 2013
Χώρα παραγωγής: Μεγάλη Βρετανία, Σουηδία

Βραβεία

ΟΣΚΑΡ Kαλύτερου Ντοκυμαντέρ 2013
BAFTA AWARDS - Best Documentary Film
TRIBECA FILM FESTIVAL  - Αudience Award
SUNDANCE FILM FESTIVAL   - Αudience Award, Special Jury Prize
Göteborg  FILM FESTIVAL  - Αudience Award
LONDONCRITICS CIRCLEFILM AWARDS  - Documentary of the year
NATIONAL SOCIETY OF FILM CRITICS AWARDS,USA - Best Non Fiction Film
WRITERS GUILD OFAMERICA - Best Documentary Screenplay
AMSTERDAMINTERNATIONAL DOCUMENTARY FILM FESTIVAL  - Αudience Award
LOS ANGELES FILM FESTIVAL  - Αudience Award
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΑΣ «ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ»  - Golden Athena (Χρυσή Αθηνά)

Η ταινία προβάλεται σε avant premerie στην Αθήνα στον κινηματογράφο Ίλιον, την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου (20.30)

Όσοι βρεθούν Αθήνα μπορούν να κερδίσουν προσκλήσεις για την προβολή εδώ, ενώ μπορείτε να δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ παρακάτω χωρίς ελληνικούς υπότιτλους: 

Διαβάστε Επίσης

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon