O Wes Anderson φτιάχνει φιλμάκι για την Prada

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή. Για τους περισσότερους συντάκτες του PressPop.gr, o Wes Anderson αποτελεί έναν από τους αγαπημένους σύγχρονους σκηνοθέτες. Η ρετρό αύρα των ταινιών του, η ποπ αισθητική τους, η φωτογραφία και το φλεγματικό χιούμορ τους είναι μερικά μόνο απο τα συστατικά που μας έχουν κάνει να λατρέψουμε τις ταινίες του. Όπως επίσης η μουσική τους επένδυση.

Γενικά δεν έχουμε αφιερώσει όσα άρθρα θα θέλαμε στον Wes Anderson, αλλά εν αναμονή της νέας του ταινίας «The Grand Budapest Hotel» που βγαίνει στις αίθουσες τον Μάρτιο, στις στήλες του PressPop θα εμφανίζεται όλο και πιο συχνά.

Αρχίζουμε από κάτι διαφορετικό. Ο Anderson σκηνοθέτησε ένα μικρού μήκους φιλμ για την Prada. Πρωταγωνιστής ποιός άλλος; Ο μόνιμος συνεργάτης του Jason Schwartzman υποδύεται έναν οδηγό αγώνων που τρακάρει σε ένα Ιταλικό χωρίο την δεκαετία του '50. Στην συνέχεια σταματάει στο διπλανό καφενείο για να ανακαλύψει ότι εκεί βρίσκονται οι ρίζες του. «Castello Cavalcanti» το όνομα αυτού, προβλήθηκε για πρώτη φορά στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ρώμης, ενώ περιέχει και αναφορές σε κλασσικές Ιταλικές ταινίες, όπως το Dolce Vita και το Amarcord του Φελλίνι.

Το απολαμβάνουμε:

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon