In The City #06

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία σημαντική αλλαγή στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης. Αυτή είναι η σταδιακή πτώση των bars ως προς την απήχησή τους. Πλέον όλο και λιγότεροι τα επιλέγουν ως χώρο διασκέδασης. Μία βασική αιτία είναι η οικονομική κρίση που ζούμε. Πολλοί θεωρούν ότι τα bars πλέον παραμένουν αρκετά ακριβά και το κοινό επιλέγει διαφορετικές προτάσεις για τη διασκέδασή του. Τα bars, συνήθως, είναι μικροί χώροι όπου δεσπόζει η παρουσία της μπάρας. Αυτή είναι η πρώτη που γεμίζει στην αρχή κάθε βραδιάς και γύρω από αυτή εξελίσσονται τα σημαντικότερα γεγονότα της βραδιάς. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό των bars είναι ο ιδιαίτερος μουσικός προσανατολισμός τους. Υπάρχουν bar για κάθε μουσικό είδος και γούστο. Στην επιλογή της μουσικής κατεύθυνσης σημαντικό ρόλο παίζουν οι προτιμήσεις του ιδιοκτήτη, μιας και αυτός καθορίζει το ύφος του καταστήματός του. Σχεδόν πάντα τις μουσικές επιλογές της βραδιάς τις αναλαμβάνει κάποιος που γνωρίζει το είδος που ακούγεται. Αυτή λοιπόν ήταν ένας κυρίαρχος τρόπος διασκέδασης για τους νέους και όχι μόνο ανθρώπους τα προηγούμενα χρόνια. Στους μικρούς χώρους των bars σύχναζε κόσμος με σκοπό τη διασκέδαση, τις γνωριμίες, μιας και το μικρό του χώρου τις ευνοούσε και γενικότερα κυριαρχούσε ένα feel good κλίμα.

Τα τελευταία χρόνια η προσέλευση σε αυτούς τους χώρους έχει μειωθεί αισθητά. Όπως προαναφέραμε η κρίση και τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα έχουν συμβάλλει σε αυτό. Ο κόσμος δύσκολα επιλέγει έναν χώρο που προσφέρει ποτά και ίσως κάποια πιάτα γαστρονομικών εδεσμάτων. Συνήθως προτιμά μαγαζιά που προσφέρουν φθηνό αλκοόλ και φαγητό, σε χώρους που φέρνουν σε καφενείο παραδοσιακού τρόπου. Τα έντεχνα και τα λαϊκά είναι η μουσική υπόκρουση αυτών των βραδιών. Τα πάλαι ποτέ κραταιά bars κλείνουν το ένα μετά το άλλο ή λειτουργούν με οικονομικές ζημίες. Η λαδοτηγανίλα και το ταγάρι, που υπό προϋποθέσεις γίνεται και Louis Vuitton, είναι η κυρίαρχη τάση στη διασκέδαση την εποχή της κρίσης.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon