Style & The Series #1: Downton Abbey

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Πολλές οι εισαγόμενες σειρές και σε κάθε μια από αυτές έχουμε και έναν αγαπημένο ήρωα που είτε βλέπετε είτε δεν βλέπετε την συγκεκριμένη σειρά μπορείτε να ταυτιστείτε, να ζηλέψετε, να οραματιστείτε και γενικά να μπείτε στο πετσί του χαρακτήρα, μόνο μέσα από τις φωτογραφίες και το στυλ τους.

Ξέρω τι θα σκεφτείτε, ο καθένας από αυτούς έχει και έναν προσωπικό ενδυματολόγο που φυσικά και αποφασίζει ποιός θα βάλει τι. Δεν είναι τόσο απλό όμως. Ας πάρουμε σαν πρώτο παράδειγμα του Style & The Series την Lady Mary, βασικό χαρακτήρα της Βρετανικής παραγωγής Downton Abbey. Δεν ξέρω αν έχετε υπ όψην σας τη σειρά αυτή, αλλά όποιος ενδιαφέρεται για μια σειρά στην περίοδο του μεσοπολέμου, με εκπληκτική παραγωγή και μοναδικό κάστινγκ που πραγματεύεται ιστορικά και πάνω απ’ολα αληθινά γεγονότα πέτυχε διάνα. Η Lady Mary λοιπόν είναι η μεγάλύτερη από τις τρείς κόρες μιας αριστοκρατικής οικογένειας, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί και λίγο στριφνή ή και σουπιά. Που κολλάει το ενδυματολογικό; Εδώ ακριβώς! Αν και υπάρχει κοινή γραμμή στα ρούχα της σειράς, η διαφορά είναι μεγάλη για όσους παρατηρούν έναν έναν τους χαρακτήρες. Συγκεκριμένα η Lady Mary είναι μια κοκέτα! Ψάχνει έναν καλό γαμπρό έχοντας κάνει πολλές ατασταλίες στη ζωή της και έχοντας αλλάξει πολλούς μνηστήρες. Αυτό φυσικά αντικατοπτρίζεται ιδανικά στα ρούχα που φοράει, μιας και σαν “κρυφομουσίτσα” είναι πάντα καθώς πρέπει, σεμνά ρούχα που δείχνουν τον χαρακτήρα της μέσα από τις σέξι διαφάνειες.

Η Lady Mary δεν είναι η πρωτοπόρα του στυλ, που θα βάλει πρώτη για την εποχή της παντελόνι, δεν είναι η εκκεντρική επαναστάτρια των ρούχων, αντιθέτως είναι η σικάτη της υπόθεσης. Σε αντίθεση με τις αδερφές της είναι η πιο κομψή χωρίς να πέφτει στο γιαγιαδίστικο τρυπάκη της μεσαίας αδερφής, ούτε στο προχωρημένο στυλ της μικρότερης. Φυσικά το ντύσιμό της μας θυμίζει κάτι από Keira Knigthley στο “Atonement” αλλά η διαφορά εδώ είναι ότι ο προκλητικός χαρακτήρας δεν είναι εμφανής, αλλά υποβόσκει μέσα από την αραχνοΰφαντη δαντέλα και τα κεντημένα μαύρα διαφανή ρούχα της. Δεν τολμάει στα χρώματα και αυτό είναι η επιτυχία της. Τα αξεσουάρ δε είναι το ένα πιο κολακευτικό από το άλλο, διαμαντένια στεφάνια, εντυπωσιακά καπέλα και διακριτικά κολιέ ολοκληρώνουν τον φιλελεύθερο και ταυτόχρονα συντηρητικό χαρακτήρα της. Απολαύστε την Lady Mary λοιπόν!

Σχόλια

Εντάξει αγαπημένη σειρά!Και πολύ στύλ!Περιμένουμε και για άλλες σειρές!

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon