Days of Our Likes #03: The Plan of B

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο Β. άνοιξε τα μάτια του και βρισκόταν σε ένα μπεζ δωμάτιο γεμάτο ακριβές αντίκες και ένα παράθυρο με απίστευτη θέα στον ωκεανό. Σηκώθηκε, πήγε προς το μέρος του και κοιτάζοντας την θέα άρχισε να θυμάται ένα ένα τα βράδια που πέρασε ξαπλωμένος, κοιτάζοντας τα περασμένα με βερνίκι ξύλα της οροφής, ενώ φαντασιωνόταν την στιγμή που θα βγει ή έστω θα δραπετεύσει .

«Θα μείνεις μέρες εδώ τουλάχιστον μέχρι να καθαρίσεις …ξέρεις ότι αυτό απαιτεί προσπάθεια, αλλά θα δεις ότι μέρα με την μέρα θα βελτιώνεσαι » του είχε πει ο γιατρός μια εβδομάδα πριν, όταν και είχε μπει σε αυτό το πανάκριβο νότιο-Καλιφορνέζικο θέρετρο, σε στυλ hacienda, το οποίο δεν ήταν τίποτα άλλο από μια κλινική, όπου ήταν υποχρεωμένος να μείνει στο προπληρωμένο του δωμάτιο, απουσία καθρεφτών .Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι αν μπορεί να αντέξει μέχρι το τέλος. Δεν ξέρει ούτε καν αν θα αντέξει μια μέρα ακόμα. Η υπέροχη θέα στον ωκεανό, τα παρτέρια με τα λουλούδια, οι φοίνικες και τα δέντρα, δεν επρόκειτο να τον κάνουν να νιώσει καλύτερα. Ο Β. ήξερε τι ήθελε και μετά από μια εβδομάδα παρατήρησης του προσωπικού, αλλά και των συνηθειών του, ήξερε πως θα το πάρει… «απόψε» σκέφτηκε, ενώ συνέχιζε να κοιτάζει τον ωκεανό χωρίς να βλέπει. Πέρασε τη μέρα του σύμφωνα με το πρόγραμμα του κέντρου, παίζοντας τον ρόλο του, ώστε να μην κινήσει υποψίες .Η ώρα της κατάκλισης τον  βρήκε ξαπλωμένο και προετοιμασμένο. Όταν άκουσε και τα τελευταία βήματα έξω από την πόρτα του δωματίου να απομακρύνονται, έκατσε στο κρεβάτι, φόρεσε τις παντόφλες με το μονόγραμμα της κλινικής, ύστερα την ρόμπα του και στήθηκε στο παράθυρο. Το φεγγάρι μαγικό δημιουργούσε ένα ρυάκι φωτός πάνω στην θάλασσα κάνοντας την σιωπή που επικρατούσε στον κήπο σχεδόν μαγική . Άνοιξε το παράθυρο, έδεσε σφιχτά την ζώνη της ρόμπας του και άρχισε να κατεβαίνει από την υδρορροή.  Άκουσε βήματα και έτσι δυο μέτρα από το έδαφος πήδησε και κρύφτηκε πίσω από μια σειρά θάμνων που χώριζε τις ξαπλώστρες από την πισίνα που αθλούνταν οι ασθενείς. Με τα μάτια καρφωμένα στους νοσοκόμους, οι οποίοι τώρα κλείδωναν το μικρο bungalow που στεγαζόταν το γραφειάκι τους, περίμενε να δει αν τον είχαν καταλάβει. Μόλις έφυγαν έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του. Έτρεξε κατά μήκος της πισίνας, σκόνταψε στις δυο καρέκλες που ήταν μπροστά στο bungalow και τελικώς βάλθηκε να σκαρφαλώνει από το παράθυρό του που έμενε πάντα ανοικτό. Επιτέλους ήταν μέσα και θα έπαιρνε αυτό που ήθελε . Έψαξε σαν μανιακός το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, έκατσε στο μικρο σαλονάκι και άνοιξε την τηλεόραση. Θα ξεκινούσε μόλις ο 5ος κύκλος Dexter σε επανάληψη … «κάτι είναι και αυτό» ψιθύρισε και μειδιώντας κάθισε όσο πιο αναπαυτικά μπορούσε.

*Ο Β. κάνει απεξάρτηση από τηλεοπτικές σειρές και συνεχώς το μυαλό του στοιχειώνεται από τα επεισόδιά τους, ανήμπορος να σταματήσει την εμμονή. Στο πρόσωπο των ιατρών με τις πανάκριβες οδοντοστοιχίες που τον κουράρουν, βλέπει τον τανκ Hank Moody (Californcation)  τον  Dexter Morgan (Dexter) τον Don Draper (Mad Men) τον Jonathan Ames  (Bored to Death) τον Walter White (Breaking Bad ) και περιμένει την εκδίκηση του οίκου των Stark. Θα προσπαθήσει πολλές φόρες να δραπετεύσει με αποτυχία άλλα κανείς δεν θα μάθει ποτέ τι κάνει τα βράδια…

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon