Bonne Idee #02: Για φιλότεχνες μαγείρισσες!

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Πόσες φορές δεν έχουμε ανοίξει το τετράδιο μαγειρικής μας, για να μαγειρέψουμε κάτι που θυμηθήκαμε και άρχισαν να πέφτουν μικρά χαρτάκια με διάφορες συνταγές που κάποτε...είχαμε αντιγράψει από μια εκπομπή μαγειρικής; Για να μη μιλήσω για το τετράδιο που είναι έτοιμο να διαλυθεί από τα χρόνια...Ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές  και είπαμε να δοκιμάσουμε εκείνη τη πετυχημένη συνταγή για μελομακάρονα της θείας Γερτρούδη (Κάπου..κάποτε μας την είχε δώσει σε χαρτάκι σαν επτασφράγιστο μυστικό της οικογένειας!)

Ξεκινάμε λοιπόν να φτιάξουμε το τετράδιο μας βρίσκοντας ένα απλό τετράδιο σχολικό (αν δεν ανακαλύψουμε κανένα στα συρτάρια μας) αγοράζουμε ένα (είναι αρκετά φθηνά και έχουν σώσει γενιές και γενιές μαθητών!) και με ότι υφάσματα ή τσόχες  έχουμε, ξεκινάμε να το ντύνουμε όπως κάποτε ντύναμε τα βιβλία μας με διαφανές χαρτί!Είναι μια διαδικασία που φαίνεται απλή και είναι, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί. Καλό είναι όταν κόψουμε το ύφασμα στα μέτρα του τετραδίου  να έχουμε αφήσει αρκετό περιθώριο( περίπου 1.5 -2 πόντους), για να γλυτώσουμε τυχόν λάθη με το ψαλίδι ή όταν θα το κολάμε. Στις κόχες του τετραδίου φροντίζουμε  να κόψουμε λίγο το ύφασμα, για να χωράνε οι σελίδες και να μπορούμε να το ξεφυλλίζουμε χωρίς δυσκολία. Στο τέλος, αφού το ντύσουμε μπορούμε να κολλήσουμε στο εξώφυλο  κάποια κουτάλα ξύλινη (αυτές που δεν πολυχρησιμοποιούμε!) ή να σχεδιάσουμε κάποιο φαγητό με κομμάτια από ύφασμα!

Θα χρειαστούν:

  • 1 τετράδιο (όσων φύλλων θέλουμε)

  • 1 ψαλίδι

  • σιλικόνη θερμαινόμενη ( πιστόλι σιλικόνης)

  • υφάσματα( ναι, δεν πετάμε τίποτα)

  • κάποια διακοσμητικά για το εξώφυλο

Υ.Γ. Το βασικό εργαλείο στη σημερινή κατασκευή, είναι η  θερμαινόμενη σιλικόνη, η οποία κολλάει εύκολα και γρήγορα πολλά είδη υλικών. Τη βρίσκουμε στα καταστήματα με εργαλεία (τύπου PRAKTIKER). Προσοχή γιατί καίει!Κολλάμε μόνο τα πράγματα που θέλουμε και όχι τα δαχτυλάκια μας!!

Καλή επιτυχία!

Μυρτώ Σιλιντζίρη
Για διευκρινίσεις ή απορίες [email protected]

     

     

           

     

     

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon