Reuters, Μέρος πρώτο: Οι καλύτερες εικόνες για το 2013

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το πρακτορείο Reuters επέλεξε λίγο πριν τέλος του έτους, να δημοσιεύσει μια συλλογή  με μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες από την παγκόσμια κάλυψη των ειδήσεων, της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού. Από τις φυσικές καταστροφές, στην εμπλοκή στη Συρία και στη σφαγή στο εμπορικό κέντρο Westgate στην Κένυα. Μια εικόνα ενός χεριού που εκτινάσσεται έξω, κάτω από τα ερείπια των γκρεμισμένων κτιρίων στο Μπαγκλαντές εμφανίζεται μαζί με τις εικόνες της  έναρξης της δεύτερης θητείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και ενός άνδρα που τραυματίζεται από έναν ταύρο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ στο San Fermin στην Παμπλόνα. Τα συναισθήματα εναλλάσσονται αστραπιαία μαζί με κάθε φωτογραφία, ενώ στο τέλος στέκεις σαστισμένος καθώς σου θυμίζουν ότι στην πλειονότητα τα γεγονότα που πραγματικά πρωταγωνιστούν στα παγκόσμια νέα αυτής της μικρής κουκκίδας στον χάρτη του σύμπαντος, είτε έχουν εικόνες τρόμου, πόνου και βίας, είτε αντικατοπτρίζουν την ματαιόδοξη εμμονική ενασχόληση με ξεπερασμένους θεσμούς όπως η βασιλεία και τα βαφτίσια των χλωμών απογόνων τους.

Ακολουθεί το πρώτο μέρος:

Ένα κομμάτι απο το σπασμένο ρόπαλο του παίκτη των New York Yankees Brennan Boesch τον χτυπά στο πρόσωπο κατα την διάρκεια ενός ανοιξιάτικου φιλικού αγώνα κόντρα στους Pittsburgh Pirates στο Bradenton, Florida, 17 Μαρτίου, 2013.

Ένα επιβατικό αεροσκάφος, με μια τεράστια πανσέληνο πίσω του είναι έτοιμο να προσγειωθεί  στο αεροδρόμιο Heathrow στο δυτικό Λονδίνο, 19 Σεπτεμβρίου, 2013.

Μέλη της ολυμπιακής επιτροπής συμμετοχής του Tokyo πανηγυρίζουν καθώς ο Jacques Rogge πρόεδρος της παγκόσμιας ολυμπιακής επιτροπής ανακοινώνει ότι το Τόκυο είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τους θερινούς ολυμπιακούς αγώνες του 2020, κατά την διάρκεια μιας τελετής στο Buenos Aires στις 7 Σεπτεμβρίου, 2013.

Ένας εκσκαφέας χρησιμοποιείται για να μεταφέρει χωρικούς μακρυά από μια πλημμυρισμένη περιοχή εν μέσω βαριάς νεροποντής στην Yingxiu,της επαρχίας Sichuan στην Κίνα, 10 Ιουλίου, 2013.Περισσότεροι από 300 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την Yingxiu αφού οι δρόμοι που ένωναν την κωμόπολη με τον έξω κόσμο καταστράφηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις.

Ο νεαρός παλαιστίνιος γαμπρός Ahmed Soboh, ετών 15 και η νύφη Tala, 14, στέκονται στο εσωτερικό του σπιτιού της Tala που καταστράφηκε σε ισραηλινή επίθεση το 2009, κατα την διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης στην πόλη  Beit Lahiya, κοντά στα σύνορα Ισραήλ και Γάζας 24 Σεπτεμβρίου, 2013.

Ένας δρομέας δέχεται χτύπημα απο έναν ταύρο στην οδο Estafeta κατά την διάρκεια της 'ελτης διαδρομής των ταύρων στο φεστιβάλ San Fermin στην Pamplona της Ισπανίας ,12 Ιουλίου,2013. Ο 31 ετών Diego Miralles έχει τραυματιστεί σε αυτό το έθιμο άλλες 3 φορές.

Ένα μοντέλο ποζάρει γυμνό ενώ ένα κορίτσι την ζωγραφίζει σε ένα εργαστήρι τέχνης, την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου στην πόλη του Μεξικού, 14 Φεβρουαρίου, 2013.

Ένα παιδί τρέχει προς ασφαλές μέρος καθώς η αστυνομία κυνηγά τους εγκληματίες που άνοιξαν πυρ σε εμπορικό κέντρο του Nairobi σκοτώνοντας 20 άτομα, 21 Σεπτεμβρίου 2013.

Μια τραυματισμένη γυναίκα ουρλιάζει για βοήθεια μετά την ένοπλη επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Nairobi, 21 Σεπτεμβρίου 2013.

Δεκάδες τέντες ορατές από απόσταση στο παγκόσμιο φεστιβάλ camping στο βουνό Wugongshan της Pingxiang στην Κίνα,14 Σεπτεμβρίου, 2013.

Στρατιώτες κρατούν χρωματιστές καρτέλες κατά την διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στην πλατεία Zocalo στην πόλη του Mexico,16 Σεπτεμβρίου, 2013.

Η αντίδραση της υποψήφιας Miss Amerika, Nina Davuluri ανακοίνωση της νίκης της, Atlantic City, 15 Σεπτεμβρίου, 2013.

Αεροφωτογραφία ιταλικού ναυτικού ελικοπτέρου του ναυαγίου Costa Concordia δίπλα στο νησί Giglio στις 26 Αυγούστου, 2013.

Ένας άνδρας περπατά μέσα από το μνημείο “9/11 Empty Sky” ενώ πέφτει το ηλιοβασίλεμα. Liberty State Park στο Jersey City, New Jersey, 11 Σεπτεμβρίου, 2013.

Κάτοικοι φεύγουν ενώ τους μαστιγώνουν οι φλόγες, Morgan Territory Road,California, 9 Σεπτεμβρίου, 2013.

Ένας άνδρας, του οποίου το επώνυμο είναι Hou, σκαρφαλώνει έξω από ένα παράθυρο με ένα μαχαίρι, καθώς η μητέρα του και ένας αστυνομικός με πολιτική περιβολή κοιτάζουν, στο Anshan, επαρχία Liaoning, Κίνα, στις 26 Αυγούστου 2013. Ο Hou κρατούσε σε αιχμαλωσία την μητέρα του στο διαμέρισμά του πριν από την αναρρίχηση έξω από το παράθυρο και την απειλή να αυτοτραυματιστεί. Μετά από αρκετές ώρες, βρέθηκε στα χέρια αστυνομικών, οι οποίοι κατάφεραν να μπουν στο σπίτι από ένα άλλο παράθυρο με τη βοήθεια της μητέρας του, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Η ομάδα Emirates New Zealand πλέει πριν από τον τρίτο αγώνα της σειράς Louis Vuitton Cup   ενάντια στο Luna Rossa Challenge σε αυτή την υποβρύχια εικόνα στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, 18 Αυγούστου, 2013.

Ένα ζευγάρι περιμένει να συμμετέχουν σε έναν επί σκηνής μαζικό γάμο, οργανωμένο ως μέρος μιας εκδήλωσης γνωριμιών για να εμπνεύσει τους εργένηδες να παντρευτούν, σε μια προαστιακή περιοχή της Σαγκάης 18 Μαΐου του 2013.

Η Miley Cyrus και ο Robin Thicke εκτελούν το "Blurred Lines" κατά τη διάρκεια των MTV Video Music Awards στη Νέα Υόρκη, 25 του Αυγούστου, 2013.

Ένας άνδρας τρέχει μέχρι το "gostra", έναν πόλο που καλύπτεται με λίπος, κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής εορτής του Αγ. Ιουλιανού, πολιούχου της πόλης του Αγίου Ιουλιανού, έξω από τη Βαλέτα 25 Αυγούστου του 2013. Στο παραδοσιακό "gostra", ένα παιχνίδι που εκτείνεται πίσω στο Μεσαίωνα, νέοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά πρέπει να πάρουν το δρόμο προς την κορυφή και να προσπαθήσουν να ξεριζώσουν μία από τις σημαίες για να κερδίσουν βραβεία. Από το Μάιο έως Σεπτέμβριο στην Μάλτα, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα Σαββατοκύριακο όπου μια πόλη ή ένα χωριό δεν γιορτάζει τη γιορτή του πολιούχου της ή άλλους αγίους σεβαστούς σε διαφορετικές εκκλησίες.

Ένας Ισραηλινός αστυνομικός σέρνει ένα ακραίο-ορθόδοξο άνδρας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην πόλη Μπέιτ Σεμές, κοντά στην Ιερουσαλήμ, 12 Αυγούστου 2013. Μια εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας είπε οτι περίπου 21 ακραίο-ορθόδοξοι διαδηλωτές συνελήφθησαν στην πόλη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία καθώς μια ομάδα από αυτούς εισέβαλε σε ένα εργοτάξιο για να αποτρέψει εργασίες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή που πιστεύουν ότι περιέχει αρχαίους τάφους.

Ο αρχηγός της Αγγλίας Alastair Cook τρέχει με το ρόπαλο πριν από αγώνα κρίκετ ενάντια στην Αυστραλία, στο Riverside κοντά στο Durham, 9 Αυγούστου του 2013.

Το χέρι ενός εργαζομένου παρατηρείται ανάμεσα στα χαλάσματα ενός κτιρίου που κατέρρευσε στην Savar, 30 χλμ. έξω από την Ντάκα στις 30 Απριλίου, 2013.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon