Η Μικρά Αγγλία και οι καλοντυμένοι συντελεστές της

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η ταινία παίζεται ακόμη στους κινηματογράφους και δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο η κινηματογραφική μου άποψη, αλλά ήταν μια από τις πιο δυνατές ιστορίες αγάπης που έχω δει. Βέβαια εδώ θα σχολιάσω μόνο το στυλιστικό κομμάτι της ταινίας που κατά τη γνώμη μου αξίζει Όσκαρ.

Ίσως να είμαι πολύ επηρεασμένη από τη vintage μόδα της εποχής, όμως στην ταινία “Μικρά Αγγλία” είδαμε αυτή τη μόδα να παίρνει σάρκα και οστά σε μια εποχή που τα ρούχα ήταν μετρημένα και όλα ραμμένα στο χέρι, μιας και δεν υπήρχε τέτοιου είδους εμπόριο! Παρατηρήσαμε την λεπτομέρεια του χρώματος, όπου η Όρσα (Πηνελόπη Τσιλίκα) φορούσε στις περισσότερες σκηνές το πράσινο κυπαρισσί, όπως άρεσε στον αγαπημένο της Σπύρο (Ανδρέας Κωνσταντίνου) και είδαμε την πορεία του ντυσίματος της μικρής Μόσχας (Σοφία Κόκκαλη). Ξεκίνησε με τα τσαχπίνικα ριγέ μαγιώ της και τα φλοράλ φορέματα της και κατέληξε με ανδρόγυνο στυλ σακάκι και μίνιμαλ φορέματα. Όσον αφορά τις μέρες χηρίας, είδαμε τα μαύρα ρούχα να είναι όπως πρέπει να είναι, χωρίς ίχνος διακοσμητικού!

Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα δαντελωτά και τα ημιδιάφανα πουκάμισα που μας γέμιζαν την καρδιά φορεμένα με μακριές φούστες! Η ενδυματολόγος της ταινίας, Γιούλα Ζωϊοπούλου, αξίζει τα συγχαρητήριά μας, και αν και εγώ σας ανέφερα πολύ περιληπτικά το στυλ των δύο αδερφών, αν δεν δείτε την ταινία δεν θα καταλάβετε το μεγαλείο του έργου της. Άντρες, γυναίκες, γέροι και παιδιά ήταν από την κορυφή ως τα νύχια άψογοι, χωρίς να έχουμε το συχνό φαινόμενο του αναχρονισμού, που παρατηρούμε στις περισσότερες ταινίες εποχής.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon