Larry Silver: 60 χρόνια φωτογραφίας δρόμου

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι βρώμικοι δρόμοι, οι φιγούρες περαστικών σε βρεγμένα πεζοδρόμια, οι μπουγάδες που ξεκινούν από το ένα σπίτι και καταλήγουν στο άλλο και γενικότερα το αστικό τοπίο που αντίκριζε ένα παιδί μεγαλώνοντας στο Bronx των 40 's, αποτέλεσαν την βάση της δημιουργίας του δεκαπεντάχρονου  Νεοϋορκέζου Larry Silver. Το ταλέντο του έφηβου Larry ανταμείφθηκε με μια πλήρη υποτροφία σε σχολή τέχνης του Los Angeles και έτσι πριν ολοκληρώσει τα 20 χρόνια του βρέθηκε στην παραλία της Venice στην California, εστιάζοντας στους body builders,τους αρσιβαρίστες και τους ακροβάτες που γυμνάζονταν εκεί, δημιουργώντας μια σειρά που μετέπειτα θα ονομαζόταν Muscle Beach. Οι πρώιμες αυτές εικόνες του, δείχνουν ακόμα και σήμερα φρέσκες όσο ποτέ. Το αστικό τοπίο των μεγαλουπόλεων δεν έχει αλλάξει και πολύ, όπως καθόλου δεν έχει μειωθεί η ματαιοδοξία και η εμμονή στην εικόνα που διακρίνει την “δυτική ακτή” και την παραλία της Venice.

Η οπτική του πάνω στα πράγματα θα αλλάξει μεγαλώνοντας, θα γίνει πιο πολύπλευρη και ύστερα από την μετακόμισή του στο Connecticut το 1973, οι αγαπημένες του  φόρμες θα αποτελέσουν παρελθόν ή θα αντικατασταθούν όπως προτιμά να λέει ο ίδιος.

"Οι δρόμοι της πόλης και οι υπόγειες διαβάσεις που παρείχαν την έμπνευση για τις φωτογραφίες μου αντικαταστάθηκαν από το επαρχιακό οδικό δίκτυο  και τις παραλίες . Είδα μια ευκαιρία για να συλλάβω ταυτόχρονα τόσο έναν τρόπο ζωής όσο και ένα τοπίο που προηγουμένως ήταν ξένο προς εμένα ως κάτοικος της Νέας Υόρκης."

Από εκείνο το σημείο, ο ώριμος πια Larry Silver θα ξεκινούσε το project Suburban Vision πάνω στο οποίο θα δούλευε τα επόμενα 30 χρόνια, δίνοντας βάση στην αποξένωση των κατοίκων από το φυσικό τοπίο σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο μητροπολιτικό προάστιο.

Τα τελευταία χρόνια έχει απομακρυνθεί από την λογική του να καταγράφει τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο οποίο ζει, περνώντας σε μια φάση που θέλει να τονίσει τις επιπτώσεις του ανθρώπου στο περιβάλλον, δουλεύοντας κυρίως με φωτογραφίες που απεικονίζουν αντανακλάσεις του νερού και την μόλυνσή του. Αναζητώντας πάντα την εξέλιξη, ο Larry Silver έχει καταφέρει μέσα στις δεκαετίες να μας προσφέρει μέσα από τις ασπρόμαυρες εικόνες του, κάτι παραπάνω από φωτογραφίες δρόμου.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon