Looking For Athenes: Όταν ο Eric Cantona είδε από κοντά το ελληνικό el clasico

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Eric Cantona. Ένας ιδιόρρυθμος γάλλος ποδοσφαιριστής (μάλλον δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ήταν και απο τους λιγοστούς φίλους του Morrissey), θρύλος για τους οπαδούς της Manchester United, εκτελεστής στα γήπεδα αλλά επίσης οξύθυμος και προβληματικός στην συμπεριφορά του. Σαν παρουσιαστής πλέον του γαλλικού Canal + Sport κάνει διάφορα ποδοσφαρικά ντοκιμαντέρ και αφιερώματα, ιδιαίτερα στα κλασσικά ντέρμπι διαφόρων χωρών.

Πέρσι το Μάρτιο ήρθε στην Ελλάδα (γεγονός που αναφέρθηκε από τα περισσότερα μέσα) για την κινηματογράφηση ενός ντοκιμαντέρ για τον ελληνικό "el clasico" ντέρμπι, Ολυμπιακός - Παναθηναικός. Στα 53 λεπτά του ντοκιμαντέρ ο Eric Cantona τριγυρνάει στην Αθήνα πριν το μεγάλο ματς, προσπαθώντας να αποτυπώσει τα συναισθήματα και την ατμόσφαιρα των δύο πλευρών. Παράγοντες, ποδοσφαιριστές, προπονητές, οπαδοί, δημοσιογράφοι αλλά και άνθρωποι που δεν είναι του χώρου όπως ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς μιλάνε στην κάμερα, σκιαγραφώντας τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του κλασσικού ελληνικού ντέρμπι.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα υπότιτλοι και τα κομμάτια της περιγραφής είναι μόνο για γαλλομαθείς, αλλά τουλάχιστον οι υπόλοιποι μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τις απόψεις που ακούγονται στα ελληνικά από όλους αυτούς που προαναφέραμε και να περιμένουμε την ελληνική υποτίτλιση του ντοκιμαντέρ.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon