Ridley Scott Associates and Rapha

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Το 1968, οι Ridley Scott και Tony Scott δημιούργησαν μια εταιρεία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών διαφημιστικών σποτ παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ονομασία RSA FILMS, όπου και άλλοι σκηνοθέτες  θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρωτοποριακές διαφημίσεις.

Όταν όμως μία τόσο πρωτοποριακή εταιρία, που μετρά στο ενεργητικό της δεκάδες συνεργασίες  με γνωστά brands (όπως Sony, Heineken, Volkswagen, Lotus, Porsche, Timberland, Bacardi κλπ) έρχεται να συνεργαστεί με μια εξίσου πρωτοποριακή εταιρία στο χώρο της ένδυσης επαγγελματικής ποδηλασίας, δε μπορεί παρά το αποτέλεσμα  να είναι πραγματικά υπέροχο από άποψη αισθητικής και απόδοσης.

Rapha και RSA Films παρουσιάζουν τέσσερις ταινίες μικρού μήκους εμπνευσμένες από τους ανθρώπους, τους τόπους και τις ιστορίες των αγώνων δρόμου, οι οποίες βρέθηκαν μέσα από την Λέσχη "Rapha Club Jerseys".  Όπου ο καθένας από εμάς μπορεί να εξερευνήσει το πάθος, την ιστορία και το δράμα του αθλήματος.

Knock for Knock

Η εικαστικός Antony Crook, σε συνεργασία με Rapha και RSA Films, παρουσιάζει το Knock for Knock. Γυρισμενο στο Τόκιο, με soundtrack από Mogwai και ένα σενάριο γραμμένο από τον ποδηλάτη μεγάλων αποστάσεων James Bowthorpe, η ταινία αντιπροσωπεύει τον αγώνα ενός αθλητή ενάντια στις εσωτερικές του σκέψεις και φοβίες.

A Throw of the Dice

Μια ταινία του Nick Livesey με Ridley Scott Associates για την Rapha.

Ιστορικά, «Η κόλαση του Βορρά» δεν αναφέρεται  στον καθαρό  πόνο και το μαρτύριο που οι ποδηλάτες του Paris-Roubaix πρέπει να υπομείνουν για να ολοκληρωθεί η κούρσα 275 χιλιομέτρων. Ήταν μια λεζάντα εφημερίδας που περιγράφει το τοπίο, όταν ο αγώνας ξανάρχισε μετά από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, στα απανθρακωμένα δάση και το μαυρισμένο ορίζοντα.

Two Broad Arrows

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Adrian Moat, δήλωσε σχετικά με Two Broad Arrows: "Η ιδέα ήταν να κάνω μια ταινία που αντανακλούσε το πνεύμα και την οδήγηση  του Sean Kelly στον  πραγματικό κόσμο [...] ως παράδειγμα ενός ανθρώπου που ξέρει πώς είναι να υποφέρεις , και να ταυτίζει  το πνεύμα του με τη δυναμικότητα της νεολαίας"

Of Steel

Η συγκεκριμένη ταινία μας παρουσιάζει το αντισυμβατικό πορτρέτο του Ιταλού κατασκευαστή σκελετών ποδήλατου Dario Pegoretti. Σε σκηνοθεσία Ben Ingham, προσφέρει μια ματιά στο εργαστήριο - μυαλό - ενός από τους ζωντανούς θρύλους της ποδηλασίας.

Info: rapha.cc - www.rsafilms.com - www.cxmagazine.com
Παναγιώτης Πανταζόπουλος

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon