Scarlett Hooft Graafland: Ο σουρεαλισμός στα πιο απόκοσμα μέρη του πλανήτη

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η Scarlett Hooft Graafland είναι μια Ολλανδή καλλιτέχνιδα με έδρα το Άμστερνταμ. Χρησιμοποίησα την λέξη καλλιτέχνιδα γιατί τα όρια ανάμεσα στην φωτογραφία,την γλυπτική και τις εικαστικές εγκαταστάσεις δεν είναι ξεκάθαρα. Οι “παραστάσεις” της ξεδιπλώνονται στην Βολιβία, την Ισλανδία , το Ισραήλ, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες εντυπωσιακές τοποθεσίες στις οποίες ταξιδεύει προκειμένου να βρει το κατάλληλο μέρος. Το άγριο φυσικό τοπίο είναι αυτό που την γοητεύει και αυτό είναι διάχυτο σε όλο της το έργο. Το χρησιμοποιεί ως background και με μια παιδική σχεδόν παλέτα χρωμάτων στις εικόνες της, σε αιφνιδιάζει με αντικείμενα που δεν περιμένεις ποτέ να δεις. Στον σουρεαλιστικό και χιουμοριστικό της κόσμο μπορείς να δεις λάμα να φορούν μπαλόνια, ψηλά καπέλα που πετούν μέσα από την έρημο και ένα ζευγάρι γυμνών ποδιών που περιπλέκονται γύρω από έναν κάκτο. Η όλη έμπνευσή της είναι αλληλένδετη με την μυθολογία του εκάστοτε απόκοσμου τόπου που επιλέγει να δουλέψει. Το πιο εντυπωσιακό όμως στην περίπτωση της Scarlett Hooft Graafland - αν εξαιρέσεις τις πρακτικές δυσκολίες του να δημιουργείς σε τόσο αφιλόξενα μέρη - είναι ότι χρησιμοποιώντας ως μέσο την φωτογραφία, που ανέκαθεν ήταν συνδεδεμένο με την αναπαράσταση της αλήθειας, καταφέρνει να απεικονίσει το παράλογο και το φανταστικό.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon