Οι Φόρμες της Κωμωδίας: Σεμινάριο υποκριτικής με τον Γιώργο Αρμένη στο θέατρο act

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το θέατρο act παρουσιάζει τον Γιώργο Αρμένη, σε ένα ξεχωριστό σεμινάριο υποκριτικής με θέμα «Οι Φόρμες της Κωμωδίας». Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής, θα προσεγγίσει πολλές από τις πλευρές της δύσκολης τέχνης της Κωμωδίας, από της απαρχές της και τον Αριστοφάνη μέχρι το θέατρο του παραλόγου και την commedia dell arte. Το σεμινάριο θα γίνει το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στο θέατρο act, θα έχει διάρκεια 10 ώρες (11.00-16.00 & 17.00-22.00) και απευθύνεται σε ηθοποιούς (επαγγελματίες και ερασιτέχνες), θεατρολόγους, εκπαιδευτικούς, φοιτητές κ.α.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 11.00
Κόστος σεμιναρίου: 65 ευρώ.
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο θέατρο act, (Σκάλες Γεροκωστοπούλου, Πάτρα)
www.act-theater.gr

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Γιώργος Αρμένης γεννήθηκε στην Κληματιά Ιωαννίνων. Το 1967 μπήκε στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν απ' όπου και αποφοίτησε το 1970. Ερμήνευσε πολλά κλασικά και σύγχρονα έργα στα είκοσι δύο χρόνια συνεργασίας με το Θέατρο Τέχνης. Δίδαξε για σειρά ετών αυτοσχεδιασμό και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Έχει γράψει συνολικά δεκατρία έργα για το Θέατρο («Πρόβα», «Μαντζουράνα στο κατώφλι-γάιδαρος στα κεραμιδιά», «Λήσταρχος Νταβέλης» κ.α.) εκ των οποίων τέσσερα μονόπρακτα και δύο παιδικά («Ο Τζιτζιρής», «Ο Λάκης ο αρχηγός»), έξι τηλεοπτικά έργα («Μέσα από το πλήθος», «Το σόι μας» κ.α.) και ένα μέρος από το «Σιγά η πατρίδα κοιμάται» ενώ μέχρι σήμερα έχει σκηνοθετήσει δεκάδες θεατρικές παραστάσεις όπως «Χίμαιρα και φούμαρα» της Δ. Λιτηνάκη, «Εσωτερικές φωνές» Ε. Ντε Φίλιππο, «Νταν» του Δ. Κορδάτου, «κύκλωπας» του Ευριπίδη, «Πλούτος» του Αριστοφάνη, «Εσωτερικές φωνές» του Ε. Ντε Φίλιππο στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τένεση Ουίλιαμς για το Δημοτικό Θέατρο Βόλου, «Κομμάτια και θρύψαλα» του Γ. Σκούρτη, «Αχ, αυτά τα φαντάσματα» του Ε. Ντε Φίλιππο, «Μαντζουράνα στο κατώφλι-γάιδαρος στα κεραμιδιά» του ιδίου για τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και Σερρών, «Αγγέλα» του Γ. Σεβαστίκογλου για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και πολλές άλλες. Είναι ένας από τους κληρονόμους του Θεάτρου Τέχνης, που όρισε ο δάσκαλός του, Κάρολος Κουν. Τιμήθηκε με το Α' βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία του Π. Βούλγαρη «Όλα είναι δρόμος» και με το Α' βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Δράμας για την ταινία του Σάββα Καλύβα «Αμέρικα». Συμμετείχε στην ταινία του Θ. Αγγελόπουλου «Το Λιβάδι που δακρύζει» και στην ταινία «Σκόνη» του Τάσου Ψαρρά. To 1999 ιδρύει το Νέο Ελληνικό Θέατρο και την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Νέου Ελληνικού Θεάτρου της οποίας παραμένει καλλιτεχνικός διευθυντής και δάσκαλος μέχρι και σήμερα.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon