Bonne Idee #04: Ταινιοσνάκ!

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούσα, δούλευα, έβγαινα για καφέδες και τριγυρνούσα στους δρόμους τις πόλης. Ο μισός κόσμος ήταν άρρωστος. Ο κύριος υπαίτιος η γνωστή ιωσούλα!Τα σημάδια μου τα έδωσε, αλλά εγώ αδιαφορούσα και συνέχιζα το δικό μου πανυγήρι! Δέκα μέρες είναι αρκετές για  αυτοσυγκέντρωση (όση μπορείς να κάνεις ,από τις παραισθήσεις των 39 βαθμών κελσίου), για να αυτοσαρκαστείς με τα χάλια σου, τις πιτζάμες τις παιδικές που βρήκες να φορέσεις, τα σκηνικά στο νοσοκομείο που θα πας, για να φας άφθονη σούπα και για να ακούσεις άπειρες φιλικές συμβουλές. Μόνο ο φίλος μου ο Φρίξος (ο σκύλος μου) με καταλάβαινε, ο οποίος κοιμόταν σαν το Κέρβερο στο πλευρό μου και έτρωγε και καμία φρυγανίτσα στο τσακίρ κέφι!

Σήμερα, λοιπόν είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω πως έχω επιτέλους 36,6!!!

Διάθεση για κατασκευές δεν υπάρχει, αλλά μιας και ο καιρός το επιβάλλει με τις αστραπές και τα μπουμπουνητά του, κανόνισα με την παρέα να δούμε ταινία στο σπίτι.

Η ιδέα για ποπ κορν είναι πολύ παρωχημένη, αλλά αγαπημένη. Ωστόσο εμείς δεν είμαστε για να κολλάμε μπρίκια, αλλά για να δίνουμε διάφορες τρελούτσικες ιδέες!Και να το υπερ –τέλειο ταινιοσνάκ!

Φροντίζουμε να έχουμε αγοράσει ένα πακέτο πίτες αραβικές από την αγορά(Πριν κλείσει!). Τις κόβουμε σε κομματάκια τετράγωνα μικρά (δεν μετράμε με πόντους) κατα βούληση.

Η συσκευασία έχει μέσα 5 πίτες, μπορούμε να τις κόψουμε όλες, αλλά και οι τρεις είναι αρκετές. Εξαρτάται πόσοι θα είμαστε. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί φούρνου να είναι καλά απλωμένα, αφού πρώτα έχουμε στρώσει ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (για να μη πλένουμε και ταψιά!). Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι, ελάχιστο, ίσα να γυαλίζουν τα τετραγωνάκια μας.

Και τώρα το καλύτερο μου.Ζωγραφίζουμε με διάφορα μπαχαρικά τα πιτάκια.

Ενδεικτικά αναφέρω, αυτά που συνήθως ρίχνω εγώ.

 1 .1/5κ.γ Αλάτι,1/5κ.γ πιπέρι μαύρο,1/5 πιπέρι γλυκό,1/5 πάπρικα καπνιστή,1 κ.ρίγανη,1/5 κάρυ, λίγο τσίλι.

Αυτά όλα τα αναμειγνύουμε πρώτα σε ένα μπωλάκι και έπειτα τα ρίχνουμε στα πιτάκια, σηκώνουμε τα μανίκια και αρχίζουμε και τα ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα.

Βάζουμεότι θέλουμε από μπαχαρικά, κόβουμε όπως θέλουμε τις αραβικές πίτες (τετράγωνα ή ακανόνιστα κομμάτια).

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, εως ότου πάρουν χρώμα και γίνουν τραγανά.

Μοσχομυρίζουν σαν πίτσα.

Φωτογραφία δεν πρόλαβε να εμφανιστεί!!Τρώγονται σαν χαπάκια!

Βάλτε τη φαντασία σας και θα βγουν θεσπέσια!

Καλή ταινία, με μπόλικο χουχούλιασμα

Σας φιλώ,

Μυρτώ Σιλιντζίρη ([email protected])

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon