Αφιέρωμα Philip Seymour Hoffman: 10 επιλεγμένες στιγμές από την φιλμογραφία του

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Τα δυσάρεστα νέα για τον θάνατο του Philip Seymour Hoffman σε ηλικία μόλις 46 ετών από υπερβολική χρήση ναρκωτικών, έκαναν χθές το γύρω του κόσμου και προκάλεσαν σοκ και θλίψη στον κινηματογραφικό κόσμο και όχι μόνο. Ο Νεοϋορκέζος ηθοποιός συγκαταλέγεται σίγουρα στους καλύτερους της γενιάς του και οι ερμηνίες του θα αποτελούν ορόσημο για το παγκόσμιο σινεμά. Το να προσπαθήσεις να περιγράψεις το ταλέντο και τις υποκριτικές ικανότητες του Hoffman είναι μάλλον δύσκολο με μερικές λέξεις. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι είχε την στόφα μεγάλου ηθοποιού και στο πέρασμα των χρόνων θα καθιερωθεί ως all time classic κινηματογραφική προσωπικότητα.

Μπορεί η ταινία "Capote" να αποτελεί το ρεσιτάλ ερμηνείας του και να του χάρισε το μοναδικό του Όσκαρ, αλλά στην σύντομη που καριέρα του έχουμε να επιλέξουμε κάμποσες ακόμα εξαιρετικές στιγμές.

Αφήνοντας στην άκρη μια κουβέντα που δεν έχει καθόλου νόημα (το ότι ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά) και εστιάζοντας στην καλλιτεχνική του αξία, ας θυμηθούμε το μεγαλείο του Philip Seymour Hoffman μέσα από τις ταινίες του:

Capote

 

Synecdoche, New York

 

Almost Famous

 

The Boat That Rocked (Pirate Radio)

 

Hard Eight

 

Boogie Nights

 

The Master

 

Big Lebowski

 

Magnolia

 

The Talented Mr. Ripley

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon