In The City #08

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Με τον καιρό να έχει βγάλει πραγματικά τα δόντια του τις τελευταίες ημέρες είναι πιο εύκολο για κάποιον να κάθεται σπίτι του παρά να βγαίνει έξω. Η μέχρι τελικής πτώσης παρακολούθησης σειρών αποτελεί την σύνηθη επιλογή. Άντε και κανά σινεμά που και που και κάποια συγκέντρωση σε κάποιο σπίτι, έτσι για να σπάει η ρουτίνα. Η αλήθεια είναι ότι όταν δεν παίζουν λεφτά, όλοι επιλέγουμε τις πιο προσιτές λύσεις για να περάσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Βέβαια οι φωστήρες που μας κυβερνούν επεξεργάζονται τη καθιέρωση της λευκής εβδομάδας, όπως γίνεται στη Βόρεια Ευρώπη, για να πάει ο κόσμος χειμερινές διακοπές. Λες και το πρόβλημα είναι ότι ο μέσος Έλληνας δεν πάει στα σαλέ γιατί δεν προλαβαίνει λόγω φόρτου εργασίας. Λόγω έλλειψης εργασίας και μη ύπαρξης χρημάτων δεν πηγαίνει. Όσες αργίες και να καθιερώσουν δεν πρόκειται να αυξήσουν τον εσωτερικό τουρισμό. Με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και άυξηση της παραγωγικής διαδικασίας θα μπορέσει ο κόσμος πρώτα να ξαναβρεί τη διάθεσή του και μετά να πάει και διακοπές. Αλλά δυστυχώς τέτοιου έιδους προτάσεις, σαν αυτή της λευκής εβδομάδας, δείχνουν πόσο αποκομμένοι είναι αυτοί που έχουν την εξουσία από τον μέσο πολίτη.

Σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν, ήρθε ξαφνικά και ο εγκέλαδος να μας επισκεφτεί. Μεγάλες καταστροφές στη Κεφαλονιά και συχνοί μετασεισμοί που γίνονται αισθητοί σε μεγάλες αποστάσεις. Το ξεσπίτωμα είναι άσχημο πράγμα, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται στη καρδιά του χειμώνα. Μακάρι να λειφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και ο κόσμος να επιστρέψει στις οικίες του. Έρχονται και εκλογές οπότε ένα λόγο παραπάνω έχουν όλοι για να δραστηριοποιηθούν γύρω από το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Κατά τα άλλα η Πάτρα προετοιμάζεται για άλλο ένα Καρναβάλι, το οποίο μπορεί να μην έχει τη δόξα του παρελθόντος, εξακολουθεί όμως να είναι μία ευκαιρία για πολλούς για λίγη διασκέδαση. Όπως και για τους καταστηματάρχες να βγάλουν κάποια  από τα σπασμένα της υπόλοιπης χρονιάς. Οι εποχές των πανάκριβων προσκλήσεων για να παρεβρεθεί κάποιος στα 'in' club της πόλης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πολλοί επιλέγουν είτε σπιτικά party, είτε το πέρασμα από ορισμένα party που γίνονται σε πιο μικρά μαγαζιά. Και μεταξύ μας πολύ καλά κάνουν.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon