Tom Hunter: Κυνηγώντας Rave, ψυχεδελικές ουτοπίες την δεκαετία του ’90

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η τελευταία σειρά του Tom Hunter  «Life on the Road»  μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένα ντοκιμαντέρ της καθημερινής ζωής στο δρόμο με αντικείμενο τους  νέους των  90’s που επέλεγαν να βρεθούν έξω από τα καθιερωμένα κοινωνικά πλαίσια. Στόχος μπροστά από τον φακό του όλοι όσοι  ταξιδεύουν με οποιοδήποτε μέσο  μπορεί να λειτουργήσει και ως κατοικία, όπως παροπλισμένα λεωφορεία, φορτηγάκια, τροχόσπιτα και έχουν ένα προορισμό. Την ουτοπία. Κουβαλώντας  μια απέχθεια στην λογική της δυτικής κοινωνίας που ανήγαγε την υπερκατανάλωση ως το μόνο μέσο αυτό-ολοκλήρωσης, όλοι αυτοί οι teenagers αναζήτησαν την ευτυχία στις αυτοσχέδιες κοινότητες των μουσικών φεστιβάλ και των νομαδικής αισθητικής parties. Ο Tom Hunter ουσιαστικά αντλεί εικόνες από την ίδια δεξαμενή με τις σειρές «Le crowbar», «Travellers» και «Life and Death in Hackney» που αποτελούν υλικό από την δεκαετία του ‘90, όταν και οδηγώντας ένα διπλό  λεωφορείο ταξίδεψε μαζί με φίλους, από τα folk φεστιβάλ της Γαλλίας στα Teknival  της Τσεχίας, για να συνεχίσει στις μαζώξεις των hippies της Αυστρίας  και να καταλήξει  στα beach parties της Ισπανίας. Οι φωτογραφίες του είναι μια γλυκιά καταγραφή της μεταβιομηχανικής παρακμής, με τις εγκαταλελειμμένες αστικές εκτάσεις να αποτελούν το χώρο δράσης και διασκέδασης  μιας απογοητευμένης γενιάς και ταυτόχρονα το θερμοκήπιο για την άνθιση πολλών sub-cultures γύρω από την μουσική. Ο Tom Hunter  σκιαγραφεί  μια εποχή  που επικρατούσε το μεθυστικό μείγμα της  μουσικής και των καταχρήσεων αλλά ταυτόχρονα ένα κλίμα θλιμμένης ομορφιάς συνδυασμένο με ένα περιβάλλον εγκατάλειψης. Το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού του έργου είναι μια προσπάθεια να δείξει τον πλούσιο και πολύχρωμο τρόπο ζωής ανθρώπων που πολλές φορές αντιμετωπίζονται στερεοτυπικά, ενώ το μόνο τους έγκλημα ήταν η προσπάθεια να βρουν το αντίδοτο στην βιαιότητα της καθημερινής ζωής.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon