Broken Bells - After The Disco

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Broken Bells είναι το side project του James Mercer, τραγουδιστή των Shins, και του μουσικού και παραγωγού Danger Mouse. Ο πρώτος καρπός της συνεργασίας τους ήταν ο ομώνυμος δίσκος, που κυκλοφόρησε το 2010, και άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις με τη χαλαρή pop πασπαλισμένη με ηλεκτρονικά στοιχεία που περιείχε. Αφού η πρώτη φορά πήγε καλά οι δύο μουσικοί αποφάσισαν να δώσουν συνέχεια στο εγχείρημα των Broken Bells κυκλοφορώντας το ''After The Disco''. Έτσι και ο νέος δίσκος ξεκινά από εκεί που σταμάτησε ο προκάτοχός του. Pop, soul και disco ηχοχρώματα μπλέκονται μεταξύ τους δημιουργώντας το περιβάλλον που κινούνται οι Broken Bells. Στον πρώτο δίσκο οι Broken Bells μας παρουσίαζαν τραγούδια που φαίνονταν ότι προέκυψαν αβίαστα κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας, ενώ τώρα δίνουν την εντύπωση ότι το ''After The Disco'' τους παίδεψε κάπως παραπάνω και σιγουρα επεξεργάστηκε περισσότερο σε επίπεδο παραγωγής. Άλλωστε ο Danger Mouse κάνει θαύματα στο studio, όντας ο πιο περιζήτητος παραγωγός αυτή τη στιγμή, για λογαριασμό κάποιων ταλαντούχων αλλά και κάποιων λιγότερο ταλαντούχων μουσικών. Έτσι το ραφινάρισμα του δικού του υλικού φάνταζε εύκολη υπόθεση. Πράγματι σε επίπεδο παραγωγής το ''After The Disco'' παίρνει μεγάλο βαθμό. Εκεί που υστερεί είναι σε επίπεδο μελωδιών, οι οποίες στέκονται ένα σκαλί παρακάτω από αυτές του Broken Bells. Βέβαια αν ο δίσκος υπογράφονταν από κάποιους άλλους και όχι από αυτούς τους δύο σημαντικούς μουσικούς, θα μιλάγαμε με περισσότερο κολακευτικά λόγια. Ο πήχης όμως έχει τοποθετηθεί ιδιαίτερα ψηλά για τους Broken Bells.

Ο δίσκος ξεκινά εντυπωσικά με το ''Perfect World'', ένα κομμάτι που δικαιώνει τη φήμη των δημιουργών του. Τα φωνητικά του Mercer είναι απολύτως εκφραστικά, βγάζοντας αισιοδοξία και ελπίδα, ενώ ο Danger Mouse χτίζει το υπόβαθρο χρησιμοποιώντας μπλιμπλίκια, πλήκτρα και κρουστά. Το ομώνυμο ''After The Disco'' είναι αρκετά groovy ώστε να μπορεί να μιξαριστεί με κάτι από τον τελευταίο δίσκο των Daft Punk σε οποιοδήποτε party που θέλει να λέγεται φρέσκο. Στο ''Holding On For Life'' φλερτάρουν με μία μοντέρνα soul που είναι ταυτόχρονα συναισθηματική και groovy. Πιο ακουστικές φόρμες, με τα φωνητικά να έρχονται σε πρώτο πλάνο, ακολουθούν σε κομμάτια σαν το ''Leave it Alone'' και το ''Lazy Wonderland'', θυμίζοντας τις πρώτες και απλούστερες μέρες των Shins. H radio friendly πλευρά τους βγαίνει στο ''Control'', ένα κομμάτια που πατάει σε ένα βασικό ρυθμό αλλά η παραγωγή και τα φωνητικά, με μία μικρή βοήθεια από πνευστά, το μετατρέπουν σε εν δυνάμει χιτάκι. Το ''Medicine'' θυμίζει τις καλύτερες στιγμές του πρώτου album και το ''No Matter What You 're Told'' περιέχει τις πολυσυλλεκτικές επιρροές του συγκροτήματος. Τελευταίο κομμάτι το ''The Remains of Rock 'n' Rol''l, να αποτελεί ένα επικήδειο για την αγαπημένη μας μουσική, αλλά και αυτή αναμένεται να διαψευστεί μιας και το rock 'n' roll έχει πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο με αντάλλαγμα την αιωνιότητά του. Εξάλλου πολλοί έως τώρα έχουν προβλέψει το τέλος του, αλλά κανείς δεν δικαιώθηκε.

Οι Broken Bells αντιλαμβάνονται τη soul σαν τους Style Council και τη disco σαν τους Bee Gees, αλλά πάνω από όλα είναι pop με τη λογική του popular και γι' αυτό απευθύνονται σε όλους. Το ''After The Disco'' είναι ένα up tempo, έξυπνο και αισιόδοξο άκουσμα που ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στο αίτημα των καιρών για crossover μουσικές, που δεν εγκλωβίζονται στα στεγανά και την ασφάλεια ενός μόνου είδους.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon