Watchlist: Προτεινόμενες ταινίες animation [+Προβολή: Persepolis]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η ομάδα του PressPop.gr για αυτή την εβδομάδα προτείνει τέσσερις ταινίες που μπορεί οι εικόνες τους να φαίνονται παιδικές αλλά τα μηνύματα και οι ιστορίες τους προβληματίζουν ενήλικες.

Το Persepolis ξεδιπλώνει την αυτοβιογραφία της Σατραπί η οποία ενηλικιώνεται σε ένα πολύ κλειστό κοινωνικό, θρησκευτικό περιβάλλον και  σε ένα εξίσου καταπιεστικό πολιτικό καθεστώς του Ιράν.
Το Wall-E αναφέρεται στο μακρινό μέλλον όπου ένα μοναχικό ρομπότ περισυλλογής σκουπιδιών ερωτέυται την Ιβ ένα υπερεξελιγμένο ρομπότ και την ακολουθεί στο ταξίδι επιστροφής.
Το Waltz with Bashir παρουσιάζει τους εφιάλτες ενός βετεράνου στρατιώτη από την συμμετοχή του στον πόλεμο του Λίβανου το 1982.
Το Mary and Max αναφέρεται σε μια δυνατή φιλία που αναπτύσσεται δια αλληλογραφίας ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους.


Καλή Προβολή! 

Persepolis (2007)

Η εννιάχρονη Μάρτζι μεγαλώνει σε μια προοδευτική οικογένεια στην Τεχεράνη του '78, την περίοδο της ανατροπής του Σάχη και του θρησκευτικού φανατισμού της ισλαμικής επανάστασης. Με το ξέσπασμα του πολέμου Ιράν-Ιράκ, οι γονείς της την στέλνουν για σπουδές στη Βιέννη. Θα επιστρέψει στην πατρίδα της ύστερα από χρόνια, για να καταλήξει τελικά στο Παρίσι το 1994. Μεταφορά του ομώνυμου best-seller κόμικ.

Ολόκληρη η ταινία διαθέσιμη για προβολή:

IMDB

Wall-E (2008)

Οι άνθρωποι έχουν προ πολλού εγκαταλείψει τη μολυσμένη Γη κι έχουν αφήσει πίσω τον Γουόλ-Υ, ένα μοναχικό ρομπότ που επί 700 χρόνια μαζεύει σκουπίδια. Όταν στέλνουν την Ιβ, ένα υπερεξελιγμένο ρομπότ, για να διαπιστώσει αν ο πλανήτης είναι κατοικήσιμος, ο Γουόλ-Υ την ερωτεύεται και την ακολουθεί στο ταξίδι της επιστροφής.



Trailer:

IMDB

Waltz with Bashir (2008)

Ο Άρι, ισραηλινός σκηνοθέτης που είχε υπηρετήσει στο στρατό στις αρχές της δεκαετίας του '80, βασανίζεται από εφιάλτες που έχουν να κάνουν με τον πόλεμο στο Λίβανο. Αδυνατώντας να θυμηθεί τα τότε γεγονότα, αρχίζει να αναζητά τους παλιούς του συμπολεμιστές για να μάθει όσα ακούσια διέγραψε από τη μνήμη του. Από τα θετικά η μαγευτική μουσική του Max Richter!!!

Trailer:

IMDB

Mary and Max (2009)

Η 8χρονη Μαίρη, η οποία ζει στη Μελβούρνη, αποφασίζει να γράψει τα δυσεπίλυτα προβλήματά της σ' έναν άγνωστο παραλήπτη που ζει στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Ο Μαξ, ένας Νεοϋορκέζος, παχύσαρκος μεσήλικας, απαντά στο γράμμα της μικρής και μια δυνατή φιλία δημιουργείται ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικούς ανθρώπους.

Trailer:

IMDB

Επιμέλεια: Παναγιώτης Ζαφείρας

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon