Watchlist: Σύγχρονος Ελληνικός Κινηματογράφος - Μέρος 1ο [+Προβολές]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Αυτή την εβδομάδα είπαμε να ασχοληθούμε με το δικό μας Σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο.

Ομολογουμένως οι δεκαετίες 1990-2000 δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να συγκριθούν παραγωγικά και δημιουργικά με τον Κλασικό Ελληνικό Κινηματογράφο παλαιότερων περιόδων αλλά υπάρχουν σύγχρονες ταινίες που αξίζει να δώσετε σημασία και να τις απολαύσετε σαν τις κλασικές.

Ωραίες ταινίες από το Σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο θα σας παρουσιάσουμε στο αφιέρωμα που θα αποτελείται από δυο μέρη:

Μέρος 1ο

Στρέλλα (2009)

Ο Γιώργος αποφυλακίζεται ύστερα από 15 χρόνια και ξεκινά μια καινούργια ζωή. Αποφασίζει να πουλήσει το πατρικό του σπίτι στο χωριό, γνωρίζει τη Στρέλλα, μια νεαρή τρανσέξουαλ την οποία ερωτεύεται, ενώ παράλληλα αναζητά τα ίχνη του γιου του Λεωνίδα, τον οποίο έχει να δει από τότε που μπήκε φυλακή.Ένα γενναίο ερωτικό δράμα, προσγειωμένο στη σύγχρονη αθηναϊκή πραγματικότητα. Τολμηρό, σκληρό, αλλά βαθιά αισιόδοξο, έφτασε ως το Φεστιβάλ Βερολίνου και βρήκε διανομή στις γαλλικές αίθουσες.

Βαθμολογία imdb

Ο Βασιλιάς (2002) 

Ο 35χρονος Βαγγέλης μόλις αποφυλακίζεται, εγκαταλείπει την Αθήνα και την εμπλοκή του με τον κόσμο των ναρκωτικών και επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι σε ένα χωριό της Πελοποννήσου. Συναντά όμως την ξενοφοβία των συγχωριανών του οι οποίοι εμποδίζουν το νέο του ξεκίνημα. Τέσσερα κρατικά βραβεία ποιότητας, για μια ταινία που βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Το φινάλε της, ωστόσο, ξενίζει. Εξαιρετικός ο Βαγγέλης Μουρίκης στο πρωταγωνιστικό ρόλο και εύστοχη η μουσική επένδυση.

Βαθμολογία imdb

Ας περιμένουν οι γυναίκες (1998)

Τρεις μπατζανάκηδες, καθ' οδόν για τη Θάσο όπου παραθερίζουν οι γυναίκες τους, καθυστερούν συνεχώς το ταξίδι τους, με πρόσχημα ερωτικά ειδύλλια (αληθινά και φανταστικά) που συναντούν στο δρόμο τους.Μια κωμωδία που θα σας θυμίσει τα παλιά, με φοβερούς διαλόγους αντλημένοι από την καθημερινότητα και καταπληκτικές ερμηνείες από το δίδυμο Γιάννη Ζουγανέλη και Σάκη Μπουλά, όπου δυστυχώς ο δεύτερος πριν από λίγες μέρες μας εγκατέλειψε.

Βαθμολογία imdb

Επιμέλεια: Παναγιώτης Ζαφείρας - Γιάννης Πανταζόπουλος

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon