Billy Butcher: Αληθινές εικόνες πολέμου με φανταστικούς ήρωες

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ουκ ολίγες φορές, οι επαγγελματίες φωτογράφοι πολέμου έχουν κατακριθεί για το έργο που παράγουν και για το γεγονός ότι, όταν βρίσκονται στο σημείο που διαδραματίζεται ένα τραγικό συμβάν, δεν διατίθενται να βοηθήσουν, αλλά αντιθέτως επωφελούνται από αυτό για να απαθανατίσουν ένα στιγμιότυπο που ίσως τους προσφέρει χρήμα και αναγνώριση. Ωστόσο όταν έχουμε να κάνουμε με ένα διφορούμενο θέμα σαν αυτό δεν μπορούμε να αγνοούμε και την αντίθετη όψη. Οι φωτογραφίες αυτές πολλές φορές προκαλούν, προβάλλοντας την φρίκη και τη βιαιότητα του πολέμου.

Βασισμένο σε αληθινές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, είναι το project του Billy Butcher (art, creative, character director). O Butcher παίρνει την εικόνα του πραγματικού πολέμου και της βιαιοπραγίας και συνδυάζοντας την με έγχρωμες vintage εικόνες από comics, περνάει τις φωτογραφίες αυτές σε άλλο επίπεδο.

Το έργο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει το νόημα μερικών φωτογραφιών και να φανερώσει την προσωπική οπτική γωνία του καλλιτέχνη όσον αφορά την ιδέα που υπάρχει μεταξύ πραγματικού συμβάντος και φανταστικού. 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon