Bonne Idee #06: Ο επίμονος κηπουρός

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τα πράγματα που μας εξυπηρετούν στην καθημερινότητα μας, πιστεύουμε πως είναι κατασκευασμένα για τους χ σκοπούς που αντιστοιχούν στο καθένα. Αλλά τι συμβαίνει όταν αυτά χαλάσουν ή φθαρούν και χάσουν την χρηστικότητα τους; Είναι αλήθεια πως αυτά «μετενσαρκώνονται» σε κάτι άλλο στην επόμενη ζωή τους, σε σχέση με ότι εκείνα εξυπηρετούσαν πρωτύτερα;

Κατά τη γνώμη μου η θεωρία αυτή είναι τόσο πραγματική, όσο περισσότερη φαντασία έχουμε! Σήμερα θα ασχοληθούμε με τέτοια αντικείμενα και πως μπορούν να αντικαταστήσουν τις γλάστρες μας. Μιας και ο καιρός είναι ιδανικός για σκαλίσματα, ποτίσματα και παντός είδους εργασίες στη βεράντα ή τον κήπο. Έτσι ένα φλυτζάνι που του έσπασε το πιατάκι ή το χερούλι του, μετά τη στεναχώρια μας (εξαρτάται κατά πόσο μας άρεσε!), μπορούμε να το μετατρέψουμε σε γλαστράκι. Βάζοντας λίγο χώμα και τοποθετώντας μέσα του ένα μικρό κακτάκι ή ένα παχύφυτο (τα συγκεκριμένα τα διαλέγουμε εξαιτίας του ότι δεν απαιτούν πολύ νερό και άρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα αποστράγγισης). Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με μια παλιά πορσελάνινη σαλατιέρα με ωραίο σχέδιο.

Μια άλλη πολύ ευρηματική ιδέα είναι το κλουβί. Ίσως το έχουμε δει επανειλλημένως σε βιτρίνες και καταστήματα, ως διακοσμητικό, αλλά οφείλω να ομολογήσω πως είναι ωραία λύση για κρεμαστή γλάστρα. Αφού το παπαγαλάκι μας ή οποιοδήποτε άλλο πτηνό την σκαπουλάρησε ή το απελευθερώσαμε εμείς ,αναλαμβάνουμε την μετατροπή του.

Παίρνουμε το πιο χαρωπό και αισιόδοξο χρώμα σε σπρεϋ, για να το βάψουμε πιο εύκολα και γρήγορα το κρεμάμε από ένα καρφάκι και μέσα βάζουμε ένα άλλο γλαστράκι ,κατά προτίμηση λουλούδι κρεμαστό ,ώστε μεγαλώνοντας να βγαίνει έξω από τα καγκελάκια του κλουβιού.

Για πιο εντυπωσιακό αποτελέσμα, κάθε φορά που μαγειρεύουμε θυμόμαστε να κρατάμε τα κονσερβοκούτια (από ντοματοπελτέδες, μανιταράκια κ.τ.λ.) και όταν βρίσκουμε λίγο χρόνο, να τους κάνουμε λίγες τρυπούλες στο πάτο, λίγο χώμα και λουλουδάκι και έτοιμο το πιο φθηνό vintage κασπώ μας!

Tips:

  • Αφήνουμε αρκετή ώρα, για να στεγνώσει καλά το χρώμα από ότι βάφουμε και φυσικά σε εξωτερικό χώρο, για να μην αναπνέουμε το χημικό χρώμα.

  • Προσέχουμε πάντα με το κονσερβάκι μας γιατί συνήθως στο στόμιο της κόβει το χέρι μας με εξαιρετική ευκολία!

Καλές κηπουρικές και ηλιομαζέματα!

Μυρτώ Σιλιντζίρη ([email protected])

     

     

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon