Watchlist: Ταινίες για την Εβδομάδα των Παθών

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Αυτή την εβδομάδα, η επονομαζόμενη και "εβδομάδα των παθών" είναι ευκαιρία να ασχοληθούμε με ταινίες,  που μας εξιστορούν δοκιμασίες και πάθη  που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, οι πρωταγωνιστές μας.
H Μιριέλ στο Πέρα από την Λογική (A Perdre la Raison), μας δείχνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία σύγχρονη οικογένεια (ακατάλληλη για τους νεόνυμφους και όσους σκοπεύουν να παντρευτούν σύντομα).
Μέσα από τα μάτια ενός ερωτευμένου λαθρομετανάστη (Μπιλάλ) στο Welcome, βλέπουμε την επιμόνή του να βρει την αγαπημένη του Μίνα παρά τις αντιξοότητες που συναντά στο δρόμο του.
Ο Ομάρ στην ομώνυμη ταινία έρχεται αντιμέτωπος με τις σκληρές επιλογές που πρέπει να πάρει, οι οποίες αφορούν την πολιτική, τον έρωτα και την φιλία.

 

A Pedre la Raison (2012)

Η Βελγίδα Μιριέλ και ο Μαροκινός Μουνίρ ερωτεύονται και παντρεύονται, συνεχίζουν όμως να ζουν στο σπίτι του πλούσιου γιατρού Αντρέ Πινζέ, ο οποίος έχει υιοθετήσει τον Μουνίρ. Ύστερα από κάποιο καιρό, όμως, κι αφού είναι πλέον μητέρα τεσσάρων παιδιών, η Μιριέλ νιώθει να ασφυκτιά μέσα στην παράξενη αυτή σχέση. Με σοκαριστική ειλικρίνεια, η ιστορία μιας σύγχρονης Μήδειας αποτυπώνει τις ταξικές και πολιτιστικές αντιθέσεις που διέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις.

imdb

Welcome (2009)

Έπειτα από πορεία 4.000 χιλιομέτρων, ο νεαρός Μπιλάλ φτάνει από το Ιράκ στο Καλέ και δοκιμάζει ανεπιτυχώς να περάσει στη Μ. Βρετανία για να συναντήσει την αγαπημένη του. Αδυνατώντας να διασχίσει με άλλο τρόπο τη Μάγχη, αποφασίζει να το επιχειρήσει κολυμπώντας, βρίσκοντας έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του δασκάλου του Σιμόν.

imdb


Omar (2013)

Ο Παλαιστίνιος Ομάρ και δύο παιδικοί του φίλοι σκοτώνουν έναν Ισραηλινό στρατιώτη. Όταν ο πρώτος συλληφθεί, θα βρεθεί παγιδευμένος ανάμεσα στον εκβιασμό των δυνάμεων κατοχής και την καχυποψία των δικών του συναγωνιστών. Υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ δράμα αγωνίας, το οποίο αποτυπώνει ρεαλιστικά μια καθημερινότητα δεμένη σε έναν αναπόδραστο κύκλο αίματος και προδοσίας.

imdb

Σας ευχόμαστε καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με ΥΓΕΙΑ !!!!

Επιμέλεια: Παναγιώτης Ζαφείρας - Γιάννης Πανταζόπουλος

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon