R.I.P Bob Hoskins (1942-2014)

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Άλλος ένας μεγάλος που φεύγει φέτος. Σε μουσική και κινηματογράφο έχουμε μετρήσει αρκετές σημαντικές απώλειες φέτος και σε αυτές ήρθε να προστεθεί και αυτή του Βρετανού ηθοποιού Bob Hoskins.

Ο Hoskins κατέληξε χθές το βράδυ από πνευμονία σε ηλικία 71 ετών, ενώ είχε αποσυρθεί από τον κινηματογράφο το 2012 όταν έμαθε ότι πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον. Ο πρώτος του μεγάλος ρόλος ήταν το "Βρώμικο Σαββατοκύριακο" το 1980, ενώ 6 χρόνια αργότερα τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα του φεστιβάλ των Καννών για την ερμηνεία του στην ταινία "Μόνα Λίζα" (για την οποία ήταν και υποψήφιος για Όσκαρ) . Άλλες σημαντικές ταινίες που πήρε μέρος ήταν το "The Long Good Friday", το "Βrazil" του Terry Gilliam και το κλασσικό "Who Framed Roger Rabbit".

Μερικές χαρακτηριστικές ατάκες του που θα μείνουν μαζί με τις ταινίες του:

"Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι εμείς οι άνδρες είμαστε συναισθηματικά ανάπηροι. Δεν μπορούμε να εκφράσουμε τα αισθήματά μας παρά μόνο με θυμό ή με χιούμορ. Η συναισθηματική ισορροπία υπάρχει αποκλειστικά χάρη στις γυναίκες."

"Εμφανίστηκα στη βιομηχανία αγράμματος, δυσλεξικός, κοντός, σαν κύβος και με ένα πρόσωπο σαν λιωμένο λάχανο και με υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες."

"Έχει τύχει να δω ταινίες στις οποίες είχα ξεχάσει ότι έπαιζα κι εγώ."

"Ξεκίνησα την καριέρα μου παρακολουθώντας στο δρόμο τις γυναίκες, πώς χαιρετιούνται και συζητούν. Σκεφτόμουν πως αν μπορούσα να υποκλέψω κάτι από τον τρόπο έκφρασής τους, από το βάθος των συναισθημάτων τους, θα γινόμουν ένας ενδιαφέρων ηθοποιός."

"Ο λόγος που έχω παίξει σε τόσες ιστορικές ταινίες είναι ότι οι περισσότεροι δικτάτορες ήταν κάτι κοντοί χοντροί μεσήλικες."

Φιλμογραφία

H ανακοίνωση της αποχώρησης του το 2012:

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon