O Old Boy στην Πάτρα: Παρουσίαση βιβλίου στο μικροβιβλιοπωλείο Χαραμάδα

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Την Παρασκευή 20 Ιούνη, στις 7:00μμ, το μικροβιβλιοπωλείο Χαραμάδα και οι Εκδόσεις Bibliotheque σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Old Boy (Κατά κόσμον Κώστα Κωστάκου), "Old Boy - πλέι μολέξεις".
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο εκδότης Βάσσος Γεωργάς και ο συγγραφέας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο από τον συγγραφέα:

110 μήνες μπλόγκιν, ποστ υπ' αριθμόν 2.546, το πρώτο, τον Μάρτιο του 2005, μιλούσε για ηλεκτρονικούς ψιθύρους και τον κίνδυνο να μείνουν τελικά ανεπίδοτοι ή να χαθούν στην μετάφραση. Έχουμε όλοι μας ανάγκη να μην μείνουμε αμετάφραστοι στη ζωή μας, έχουμε όλοι μας ανάγκη να μας καταλάβουν, έχουμε όλοι μας ανάγκη να καταλάβουν ποιοί είμαστε. Αλλά ποιοί στα αλήθεια είμαστε; Αυτοί που νομίζουμε εμείς ή αυτό που νομίζουν οι άλλοι για μας; Η απάντηση είναι μάλλον αυτονόητη: ούτε το ένα ούτε το άλλο. Κι αν υπάρχει μια θεμελιώδης ηδονή στη γραφή είναι αυτή: ο καθένας από εμάς είναι και θα παραμείνει ως το τέλος αν όχι ένα μυστήριο, πάντως ανεξιχνίαστος ως ένα βαθμό, πάντως αμετάφραστος ως ένα βαθμό, και άρα το υλικό για να γράφεις θα υπάρχει πάντα εκεί, μπροστά στα μάτια σου, είτε αυτά κοιτάζουν τον καθρέφτη είτε τα μάτια των άλλων. Και το κάθε ένα μεμονωμένο ανθρώπινο μυστήριο, η κάθε μία μεμονωμένη ανθρώπινη ιστορία, είναι ψηφίδες του μεγαλύτερου μυστηρίου που μας περιβάλλει, και το οποίο μέχρι η επιστήμη να κατορθώσει ενδεχομένως κάποτε να μεταφράσει μέχρι την τελευταία του λέξη, όλα θα είναι δεκτικά γραφής, δεκτικά ατομικών μεταφράσεων σε λέξεις. Και αν με τις λέξεις υπάρχει ένα παιχνίδι, αν οι λέξεις γίνονται συχνά πλέι μολέξεις, είναι ίσως για να απελευθερώσει η γλώσσα συνειρμούς που κανονικά δεν θα δημιουργούνταν, ώστε να στηθούν μέσω αυτών πολύ μικρές ιστορίες, που ακόμα και αν δεν αξίζει αντικειμενικά να αναβάλεις τον θάνατό σου για να τις διαβάσεις, άξιζε και με το παραπάνω υποκειμενικά να αναβάλω τον δικό μου θάνατο για να στις πω, αφού μέσω αυτών έζησα κι υπήρξα με τρόπο ευφορικό, ακόμα και στις περιπτώσεις που οι ιστορίες εξέπεμπαν πόνο. Ένα κομμάτι του εαυτού μου που με εκφράζει και με αντιπροσωπεύει θα βρίσκεται πλέον εκεί, σε εβδομήντα μικρά κομμάτια, σε εβδομήντα ποστ που γράφτηκαν όλα αυτά τα χρόνια εδώ και με τα οποία προσπάθησα να βρω ένα προσωπικό ιδίωμα ή να αφήσω αυτό να με βρει.

Σύντομο βιογραφικό:

Γεννήθηκα το 1972 στην Αθήνα. Φοίτησα στη Νομική Αθηνών και είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είμαι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Το 2005 έφτιαξα το μπλογκ Old Boy (old-boy.blogspot.com) και έκτοτε έχω αρθρογραφήσει με το συγκεκριμένο ψευδώνυμο σε πολλές εφημερίδες, περιοδικά και σάιτ. Μια συλλογή μη επικαιρικών κειμένων από το μπλογκ συνιστά το βιβλίο «Οld Boy – πλέι μολέξεις» (εκδόσεις bibliothèque).

Δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με τα βιογραφικά κι ούτε αυτά μαζί μου. Σε κάποια επόμενη ζωή που θα έχω πιο πλήρη δραστηριότητα, καθόλου δεν αποκλείεται να τα δω με πιο ευνοϊκό μάτι.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon