Χρήστος Τσιόλκας: Ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συγγραφείς στην Πάτρα

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η AREA 51 σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ωκεανίδα και το βιβλιοπωλείο Γωνιά του Βιβλίου, υποδέχονται στην Πάτρα, έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας, τον Χρήστο Τσιόλκα.

Ο διάσημος ελληνοαυστραλός συγγραφέας, μετα την επιτυχία του προηγούμενου βιβλίου του, «Τhe Slap», που του χάρισε δεκάδες διακρίσεις σε όλο τον κόσμο και διεθνή αναγνώριση, έρχεται στην Ελλάδα με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου: Μπαρακούντα.

Το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, ο Χρήστος Τσιόλκας συνομιλεί με την δημοσιογράφο και συγγραφέα Αλεξάνδρα Τσόλκα για το νέο του βιβλίο, στον Κήπο (Γερμανού 10, Πάτρα).

Ένα βιβλίο που έχει ήδη γνωρίσει αποθεωτική υποδοχή σε όλο τον κόσμο, από κοινό και κριτικούς.

Ένα βιβλίο για τις ταξικές διαφορές, τον αθλητισμό, την πολιτική, τη μετανάστευση, την εκπαίδευση.

Εμπεριέχει όλα όσα είναι ένας άνθρωπος: οικογένεια, φιλία, αγάπη, δουλειά∙ τους ρόλους και τις ταυτότητες που υιοθετούμε και απαρνούμαστε.

Ένα σκληρό αλλά τρυφερό μυθιστόρημα, μια καυστική και προκλητική ανατομία της ζωής και του κόσμου μας.

Όλα όσα περιμένουμε από τον Χρήστο Τσιόλκα – τον πιο ατρόμητο συγγραφέα της εποχής μας.

Έγραψαν για το Μπαρακούντα:

«Το Μπαρακούντα μπορεί να αφηγείται μια παλιά, πολύ παλιά ιστορία, ελάχιστοι όμως την έχουν αφηγηθεί καλύτερα». TELEGRAPH

«Ο Χρήστος Τσιόλκας έγραψε άλλο ένα μυθιστόρημα που του αξίζει να κάνει πάταγο».

«Όταν έφτασα στη σελίδα 70 κατάλαβα ότι διάβαζα κάτι εκρηκτικό, επικό και δουλεμένο μ’ εξαιρετικά μαεστρία». GUARDIAN

Έγραψαν για το Χρήστο Τσιόλκα

«Μας ταξιδεύει με την απόκοσμη μαστοριά του· είναι νέος και είναι ηλικιωμένος, είναι άντρας και είναι γυναίκα, είναι μεθυσμένος και είναι νηφάλιος... Ένας θυελλώδης, ορμητικός συγγραφέας... σου κόβεται η ανάσα από το θαυμασμό». WASHINGTON POST

«Ο Τομ Γουλφ συναντάει τον Φίλιπ Ροθ». LOS ANGELES TIMES

«Το Χαστούκι επιβεβαιώνει ότι ο Τσιόλκας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους παραμυθάδες. Στο νέο του βιβλίο βάζει στο μικροσκόπιο την οικογένεια και μας την παρουσιάζει με αμείλικτη ειλικρίνεια και απέραντη τρυφερότητα.

Η αστραφτερή του πρόζα και η λαμπρή απεικόνιση των χαρακτήρων προσδίδει και στις πιο συνηθισμένες καταστάσεις την πιο ασυνήθιστη λάμψη.

Ένα μυθιστόρημα τεράστιας δύναμης και προοπτικής, που μας θυμίζει τις Διορθώσεις του Τζόναθαν Φράνζεν και τον Υπόγειο κόσμο του Ντον Ντελίλο». ΚΟΛΜ ΤΟΪΜΠΙΝ

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon