Watchlist: Ταινίες για ένα καλοκαιρινό βράδυ

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Chinese Puzzle (2014)

Ο Xavier είναι 40 χρόνων. 15 χρόνια μετά το Euroflirt και δέκα μετά τις Ρωσικές Κούκλες, η ζωή του δεν είναι ιδιαίτερα τακτοποιημένη και όλα μοιάζουν να γίνονται όλο και πιο περίπλοκα. Είναι πλέον πατέρας δύο παιδιών και το μικρόβιο του ταξιδιού τον παρασέρνει στη Νέα Υόρκη, στο μέσο της Chinatown. Ο Xavier προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη θέση του σαν γιος, σαν πατέρας, σαν άνθρωπος. Χωρισμός. Νέα Οικογένεια. Ομοφυλόφιλοι γονείς. Μετανάστευση. Παράνομη εργασία. Παγκοσμιοποίηση. Η ζωή του Xavier έχει μετατραπεί σε κινέζικο puzzle.

 

(500) Days of Summer (2009)

Μια ρομαντική κομεντί στο μπλέντερ, από έναν βιντεοκλιπά (Green Day) ο οποίος διαθέτει φρεσκάδα, ιδέες, αίσθηση του ρυθμού κι έχει στα χέρια του ένα πανέξυπνο σενάριο. Γοητευτικότατο το πρωταγωνιστικό δίδυμο, σούπερ το ροκ σάουντρακ (The Smiths, Doves, Black Lips, The Clash, Mumm-Ra, Simon & Garfunkel). Σημαντικό κεφάλαιο για την ταινία αποτελούν οι δύο πρωταγωνιστές οι οποίοι αλληλοσυμπληρώνονται μοναδικά. Ο Joseph Gordon-Levitt, που θυμίζει αμυδρά τον αδικοχαμένο Heath Ledger, αποδίδει θεσπέσια και καθολικά την ψυχοσύνθεση του Tom, ενώ η Zooey Deschanel πείθει απόλυτα στο ρόλο του μοιραίου θηλυκού.

Dark Blue Almost Black (2006)

Ύστερα από το εγκεφαλικό επεισόδιο του πατέρα του, ο νεαρός Jorge (Quim Gutierrez) αναλαμβάνει τη φροντίδα του ενώ επίσης φορτώνεται και τα καθήκοντα του, δηλαδή θυρωρός στην πολυκατοικία όπου διαμένουν. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι η μόνη που του προκαλεί δυσφορία, μιας και τον βαραίνουν παράλληλα οι σπουδές του και η σχεδόν σχέση που έχει με την Natalia (Eva Pallares). Ενώ προσπαθεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των άλλων αλλά και τα φιμωμένα όνειρά του, δέχεται μία απρόσμενη πρόταση από τον πρόσφατα αποφυλακισθέντα αδερφό του σχετικά με την κοπέλα που γνώρισε και ερωτεύτηκε στη φυλακή, την Paula (Marta Etura).

 
Επιμέλεια: Παναγιώτης Ζαφείρας - Γιάννης Πανταζόπουλος
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon