Todd Hiddo: Η τέχνη του να φωτογραφίζεις το σκοτάδι

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του Αμερικανού, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, φωτογράφου Todd Hido έχει ως βάση αστικές και προαστιακές κατοικίες σε όλες τις ΗΠΑ, φωτογραφίζοντας άλλοτε το εσωτερικό τους και άλλοτε από απόσταση. Αυτό που κάνει ιδιαίτερο αυτόν τον καλλιτέχνη είναι ότι καταφέρνει να παράγει ιδιαίτερα λεπτομερείς και φωτεινές, έγχρωμες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την απομόνωση και την επίδραση της μοναξιάς στα σύγχρονα προάστια. Είτε κοιτάζει κάποιος μια φωτογραφία ενός φωτεινού δωματίου είτε ενός έρημου σπιτιού, το κατόρθωμά του είναι ότι καταφέρνει να δημιουργήσει μια σχέση μεταξύ του θεατή και της εικόνας σχεδόν προσωπική.

Με επιρροές από τον Alfred Hitchcock έως τον Edward Hopper οι φωτογραφίες του διερευνούν το πώς το αποτέλεσμα των λήψεων που γίνονται στο σκοτάδι, μπορούν να είναι εξίσου αποκαλυπτικές, πολύπλοκες και όμορφες, όπως αυτές που δημιουργήθηκαν στο φως. Έχει βραβευτεί πολλάκις, ενώ φωτογραφίες του χρησιμοποιήθηκαν και ως εξώφυλλα σε βιβλία του Raymond Carver.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon