"Μπλάνκο" του Κωνσταντίνου Μάγνη σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Τσαρδάκα

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το θέατρο act και το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Μπλάνκο» σε κείμενα του Κωνσταντίνου Μάγνη και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα. Η παράσταση θα ανέβει για τρία βράδια, την Τρίτη 15, την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Ιουλίου στις 21.30 στο Αίθριο του Παλαιού Νοσοκομείου Πάτρας. Πρόκειται για ένα γλυκόπικρο κείμενο που μέσα από τις υπαρξιακές απορίες, τις δραματικές εντάσεις και το χιούμορ, αναδεικνύει μια διαφορετική πλευρά του Πατρινού δημοσιογράφου και συγγραφέα από αυτήν που ήδη ξέρει το κοινό μέσα από την αρθρογραφία του και τις συνεργασίες του με το Καρναβαλικό Κομιτάτο και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Αποτελεί, επιπλέον, την αφορμή για την πρώτη συνεργασία του Μάγνη με τον σκηνοθέτη, συγγραφέα και διευθυντή του θεάτρου act Τηλέμαχο Τσαρδάκα, ενώ δίνει την ευκαιρία να αναδειχτεί ο κήπος του Παλαιού Νοσοκομείου Πάτρας με έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο ως σκηνικό θεάτρου.

Υπόθεση του έργου:
Ένας άνδρας μαθαίνει ότι του απομένει πολύ λίγος χρόνος ζωής. Αποφασίζει να αντιμετωπίσει αυτό το άσχημο νέο με χιούμορ, ψυχραιμία και φιλοσοφική διάθεση. Γράφει μυστικά ένα βιβλίο, το οποίο, όμως, ενώ οδεύει προς έκδοση, ανακαλύπτεται από τη γυναίκα του που δεν ξέρει τίποτα για την υγεία του.
Είναι σημαντικός ή ασήμαντος ο εαυτός μας μέσα στο σύμπαν; Μπορεί ένας κόκκος άμμου να είναι μεγαλύτερος από εμάς; Πόσο καλά ξέρουμε τι σκέφτεται ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας και πόσο μπορούμε να αντέξουμε τη σκοτεινή του πλευρά; Η ιδέα του θανάτου είναι κάτι που μας παραλύει ή μας κινητοποιεί να ζήσουμε περισσότερο; Μπλάνκο είναι το λευκό χρώμα της γαλήνης ή η πηχτή μπογιά που τα σβήνει όλα;

Συντελεστές
Για την υλοποίηση της παράστασης συνεργάζεται μια ομάδα από Πατρινούς συντελεστές με τη δική του ξεχωριστή διαδρομή στο θέατρο ο καθένας. Συγκεκριμένα, την πρωτότυπη μουσική έχει συνθέσει ο Διονύσης Μπάστας ο οποίος έχει κάνει και την ενορχήστρωση, την κινησιολογία υπογράφει η Τατιάνα Λοβέρδου, τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος και το σχεδιασμό εντύπων ο Δημήτρης Γιαννακούλιας. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ελένη Καλαντζοπούλου, Αγγέλικα Σταυροπούλου, Δημήτρης Τζαβάρας και Τηλέμαχος Τσώλης. Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη και τη συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Κείμενα: Κωνσταντίνος Μάγνης
Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας
Κίνηση: Τατιάνα Λοβέρδου
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Τζαβάρας, Ελένη Καλαντζοπούλου, Τηλέμαχος Τσώλης, Αγγέλικα Σταυροπούλου
Στίχοι Τραγουδιών: Κωνσταντίνος Μάγνης, Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Δραματουργική επεξεργασία, πρόσθετα κείμενα: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Σχεδιασμός Εντύπων: Δημήτρης Γιαννακούλιας
Ηχογραφήσεις – Μουσική παραγωγή: Noisebox Studio
Παραγωγή: Τηλέμαχος Τσαρδάκας & θέατρο act
Εκτέλεση Παραγωγής: Αγγελική Καλλιάνου

Μπλάνκο
του Κωνσταντίνου Μάγνη
Τρίτη 15, Τετάρτη 16, Πέμπτη 17 Ιουλίου στις 21.30

στο Αίθριο του Παλιού Νοσοκομείου Πάτρας

Εισιτήρια: 12 ευρώ και 10 ευρώ (φοιτητικό- μαθητικό-ανέργων)
Πληροφορίες: 6936122263 & 2610272037

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon