William Eggleston: Η ζωή όπως είναι στην σωστή εικόνα την σωστή στιγμή

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

H πρωτοποριακή χρήση των χρωμάτων, η συμπεριφορά του απέναντι στην καθημερινότητα και η προσοχή που έδειχνε στις λεπτομέρειες φωτογραφίζοντας οτιδήποτε έπεφτε στην αντίληψή του, είναι τα σημαντικότερα πράγματα που κάνουν επιδραστικό τον William Eggleston. O 74 χρονος πια φωτογράφος, συνήθιζε να κάνει μόνο μια λήψη για κάθε φωτογραφία κάτι που έφερνε μια ισορροπία ανάμεσα στην απόλυτα ελεγχόμενη σύνθεση και σε μια πιο οπορτουνιστική διάθεση του να βγάλει την σωστή φωτογραφία την σωστή στιγμή. Αυτός ο μεγάλος «φωτογράφος του νότου», όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν, γέννημα θρέμμα του Memphis, μας προσφέρει απλόχερα στο έργο του μια γεύση της “Americana”, μια νοσταλγική ματιά στα χαρακτηριστικά στοιχεία που κυριαρχούν στις μικρές πόλεις της Αμερικής. Συχνά πυκνά συναντούμε στις φωτογραφίες του αντιθέσεις ανάμεσα στον μοντέρνο κόσμο και αντικείμενα που παραπέμπουν στο παρελθόν, δοσμένα με τον μοναδικό ελεγχόμενο τρόπο του, με το τελικό αποτέλεσμα να βγάζει μια αίσθηση συνοχής.

Οι έγχρωμες δημιουργίες του (όπως και του Saul Leiter) ήρθαν σε μια εποχή που κανείς δεν έπαιρνε στα σοβαρά την έγχρωμη φωτογραφία, με τα ασπρόμαυρα αποτελέσματα να θεωρούνται σαφώς πιο ποιοτικά και είναι πραγματικά εντυπωσιακή η σύνδεση αλλά και η σύγκριση με τα σημερινά standards που έχουμε για την τέχνη της φωτογραφίας.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon