Λίνος Δεμαρτίνος: Με την παλέτα ενός αιώνιου έφηβου

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1939. Σπούδασε βιολί στην Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών για 14 χρόνια. Άρχισε να ζωγραφίζει απο το 1956. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με την εσωτερική διακόσμηση και ζωγραφική απο το 1961.

Στην εικαστική πορεία του απέδωσε τις φουρτούνες της ζωής με θαλασσογραφίες και τοπία απο την νησιωτική Ελλάδα αλλά και του εξωτερικού απο τα ταξίδια του.

Ασχολήθηκε με την προσωπογραφία-γυμνό και τον άνθρωπο στην καθημερινή του ζωή. Επίσης σοβαρή είναι η παρουσία του στον τομέα της γλυπτικής και της αγιογραφίας.

Την τελευταία δεκαετία επηρεασμένος από τον σύγχρονο πολιτισμό απέδωσε με τον χρωστήρα του ανάλογα θέματα αφαιρετικής τεχνοτροπίας.

Εχει κάνει 14 ατομικές εκθέσεις και εχει συμμετάσχει σε 56 ομαδικές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Εργα του υπάρχουν  στην Δημοτική βιβλιοθήκη Ηλίου στά Δημαρχεία Σύρου, Καστοριάς, Πύργου και σε ιδιωτικές συλλογές σε Πάτρα, Αθήνα, Ρώμη, Τορόντο, Μαιάμι, Σικάγο, Ντύσελντορφ, Μινεσότα.
Από το 1989 έχει την Σχολή Ζωγραφικής "Dali".

Μέσα στα 58 χρόνια της εικαστικής του πορείας ο Λίνος Δεμαρτίνος, συνθέτει την διαδρομή της ζωής του. Με ρεαλισμό , ρομαντισμό και συναίσθημα, μας προτρέπει να παρατηρούμε τα εργα του και να έχουμε την αίσθηση ότι είμαστε και εμείς μέρος της εικόνας. Να μπορέσουμε να ταυτίσουμε δικές μας μνήμες με τις δικές του. Ανθρώπινος και απλός,  μας επιτρέπει να τον προσεγγίσουμε και να τον καταλάβουμε. Δεν παραλείπει όμως  να ρίχνει και ματιές στην εξέλίξη και στο μέλλον. 

ΓΑΛΗΝΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΜΠΟΥΡΙΝΙ

ΤΡΕΙΣ ΕΠΟΧΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΠΑΓΓΟΣ

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

ΟΝΕΙΡΑ

ΠΟΡΤΑ ΕΠΟΧΗΣ

ΠΟΡΤΡΙΑΤΟ

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ

Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ

ΣΚΕΨΕΙΣ

ΠΑΤΡΑ ΚΑΠΟΤΕ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

ΜΗΤΡΟΤΗΣ

ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

ΜΠΛΕ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

www.linodemartino.blogspot.gr

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon