Watchlist: 13+1 ταινίες για τις διακοπές που έχουν βασιστεί σε βιβλία

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μια καλή συντροφιά για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι ένα βιβλίο. Ο Aύγουστος ο μήνας διακοπών για τους περισσότερους είναι μια ευκαιρία να διαβάσουμε κάποιο βιβλίο που θα μας χαλαρώσει. Πολλοί θα σκεφτονται ποιό βιβλίο να επιλέξουν, άλλοι μπορεί να το έχουν ήδη βρεί. Εμείς σκεφτήκαμε να σας βοηθήσουμε φτιάχνοντας μια λίστα απο ταινίες που βασίστηκαν σε βιβλία και πολλές απο αυτές γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Γιατί μια ταινία μπορεί να την δείς σε μια με δύο ώρες, αλλά ένα βιβλίο μπορεί να σου πάρει εβδομάδα ή μήνα να το τελειώσεις.

There Will Be Blood (2007)

Η άνοδος, οι εσωτερικές και οι οικογενειακές συγκρούσεις και η αναπόφευκτη πτώση του Ντάνιελ Πλενβιού, ενός κτηματία που ψάχνει για πετρέλαιο στο Τέξας στο πέρασμα από τον 19ο στον 20ο αιώνα. Υποψήφιο για 8 Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου, α΄ ανδρικού ρόλου κ.ά.).

 

The Book Thief (2013)

Η Λίζελ μετακομίζει στο σπίτι της ανάδοχης οικογένειας των Χούμπερμαν λίγο προτού ξεκινήσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η προσαρμογή της στη νέα πραγματικότητα είναι δύσκολη, αφού η μητριά της Ρόζα και οι συμμαθητές της της κάνουν τη ζωή δύσκολη. Με τη βοήθεια του καλοκάγαθου πατριού της Χανς όμως μαθαίνει γραφή και ανάγνωση, ενώ αποκτά εμμονική σχέση με τη λογοτεχνία.

 

The Kite Runner (2007)

Έπειτα από χρόνια παραμονής στις ΗΠΑ, ένας Αφγανός πρόσφυγας επιστρέφει στην πατρίδα του για να σώσει τον γιο ενός αγαπημένου παιδικού του φίλου.

 

Life of Pi (2012)

Ο νεαρός Ινδός Πι Πατέλ είναι ο μοναδικός επιζών ενός ναυαγίου, ο οποίος διέσχισε τον ωκεανό σε μια βάρκα με συνεπιβάτιδα μια άγρια τίγρη. Χρόνια αργότερα αφηγείται την απίστευτη ιστορία του σε έναν Καναδό συγγραφέα.

 

12 Years a Slave (2013)

Ο Σόλομον Νόρθαπ είναι ένας Αφροαμερικανός οικογενειάρχης ο οποίος ζει ελεύθερος στην προεμφυλιακή Νέα Υόρκη. Θα απαχθεί όμως από δουλεμπόρους και θα πουληθεί ως σκλάβος σε μια φυτεία του Νότου χωρίς να μπορεί να αποδείξει την αληθινή του ταυτότητα.

 

Perfume: The Story of a Murderer (2006)

Στη Γαλλία του 18ου αιώνα, ο μοναχικός Γκρενούιγ, διαθέτοντας το χάρισμα μιας σπάνιας όσφρησης, γίνεται ένας ταλαντούχος αρωματοποιός. Όμως η έμμονη ιδέα του είναι να φτιάξει το τελειότερο άρωμα, παίρνοντας τις οσμές από γυναικεία θύματα που σκοτώνει.

 

The Great Gatsby (2013)

O Mπαζ Λούρμαν αναβιώνει τον πιο γοητευτικό, ηδονικό, λογοτεχνικό ήρωα όλων των εποχών. Απολύτως λαμπερός, με μια γερή δόση πικρής αλήθειας, αυτός ο Γκάτσμπι κατορθώνει να είναι και Λούρμαν και Φιτζέραλντ. Και ποπ και θλιμμένος. Και μπορεί όχι αξέχαστος, μα αναμφίβολα απολαυστικός.

 

High Fidelity(2000)

Ο Ρομπ Γκόρντον, ιδιοκτήτης ενός παλιομοδίτικου δισκάδικου, μη θέλοντας να αποδεχτεί το γεγονός ότι η φιλενάδα του τον άφησε για κάποιον άλλον, αποπειράται να βρει κάποιες παλιές ερωμένες του, που επίσης τον εγκατέλειψαν, για να κάνει μια αποτίμηση της ερωτικής του ζωής.

 

One Day (2011)

Η εικοσάχρονη σχέση δύο φαινομενικά αντίθετων χαρακτήρων, της Έμα και του Ντέξτερ, συμπυκνώνεται στην περιγραφή της 15ης Ιουλίου κάθε χρόνου, ημερομηνία της γνωριμίας τους σε ένα οργιώδες πάρτι αποφοίτησης εν έτει 1988.

 

We Need to Talk About Kevin (2011)

Καθώς ο γιος της έχει διαπράξει κάτι ασυγχώρητο, μια μητέρα προσπαθεί να συνεχίσει τη γεμάτη ενοχές ζωή της και να καταλάβει πόσο ευθύνεται η ίδια για τις πράξεις του.

 

Shutter Island(2010)

Το 1954, δυο αστυνομικοί καταφθάνουν σε ένα απομονωμένο νησί της ανατολικής ακτής για να ερευνήσουν την εξαφάνιση μιας ασθενούς από μια ψυχιατρική κλινική υψίστης ασφαλείας. Αρχίζουν να υποψιάζονται ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στο ίδρυμα, όταν μια σφοδρή καταιγίδα διακόπτει κάθε επικοινωνία του νησιού με τον έξω κόσμο.

 

No Country for Old Men (2007)

Ένας Τεξανός εργάτης βρίσκεται στον τόπο συμπλοκής εμπόρων ναρκωτικών και αποφασίζει να κρατήσει για τον εαυτό του μια "ορφανή" βαλίτσα με 2 εκατομμύρια δολάρια. Τα ίχνη της, όμως, θα ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες της, ο τοπικός σερίφης κι ένας επαγγελματίας δολοφόνος. 

 

Love in the Time of Cholera (2007)

Κολομβία, Καθαργένη, 1857. Ο νεαρός Φλορεντίνο Αρίσα ερωτεύεται με πάθος τη Φερμίνα Δάσα, όμως ο πατέρας της δεν θα επιτρέψει ποτέ αυτή την ένωση. Την παίρνει μακριά και λίγο αργότερα εκείνη παντρεύεται το γιατρό Χουβενάλ Ουρμπίνο. Ο Φλορεντίνο όμως, την περιμένει καρτερικά, παρά τις εφήμερες σχέσεις που συνάπτει με δεκάδες γυναίκες.

 

Memoirs of a Geisha (2005)

Στο Κιότο του 1929, η 9χρονη Τσίγιο κλείνεται δια τη βίας σε ένα σπίτι με γκέισες, γίνεται μαθητευόμενη της διάσημης γκέισας Μαμεχά, προκαλεί την αντιζηλία της Χατσουμόμο, μιας άλλης διάσημης γκέισας που διαβλέπει το λαμπρό μέλλον της αντιπάλου της και θέλει να το σαμποτάρει, ενώ όλο αυτό το διάστημα είναι ερωτευμένη με έναν πελάτη, κάτι απαγορευμένο για μια γκέισα.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Ζαφείρας - Γιάννης Πανταζόπουλος

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon