O εξαιρετικός illustration artist Jeremy Fish μιλάει στο Presspop

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

O Jeremy Fish αποτελεί έναν εξαιρετικό γραφίστα, γλύπτη και σχεδιαστή. Ζει και εργάζεται στο San Francisco με τα σχέδια του να περιλαμβάνουν έναν μεγάλο κατάλογο από χαρακτήρες και σύμβολα τα οποία έχουν μια δικιά τους ιστορία να αφηγηθούν. Τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ανά τον κόσμο σε χώρες όπως την Ιαπωνία, την Γερμανία, την Ελβετία, τον Καναδά, την Ολλανδία και πολλές άλλες, καθώς έχει εκδόσει και έξι βιβλία-συλλογές. Επίσης έχει συνεργασίες με εταιρίες όπως η Adidas και η Absolut Vodka. Τέλος, αγαπάει πολύ την παραδοσιακή τέχνη της χώρας του, την γυναίκα του, το skateboard και το βανάκι του με όνομα Big Mike!

Ο mr J.Fish αποτελεί τον ορισμό του coolness και μιλάει αποκλειστικά στο Presspop για τον εαυτό του και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα!

 

Jeremy, είσαι ένας εκπληκτικός γραφίστας, δουλεύοντας πάνω σε διάφορα project. Πες μας κάποια πιο συγκεκριμένα πράγματα για το έργο σου και πώς περιγράφεις εσύ τον Jeremy Fish σαν καλλιτέχνη.

Είμαι ένας καλλιτέχνης που δουλεύω πάνω σε διάφορους κλάδους. Είμαι ζωγράφος, γραφίστας και ξυλουργός. Επίσης ασχολούμαι και με τη γλυπτική, τον σχεδιασμό προϊόντων και οτιδήποτε άλλο είναι εφαρμόσιμη η τέχνη μου.

Μέσα από τις δημιουργίες σου παρατηρούμε μία αναφορά στην λαϊκή παράδοση των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή είναι η κύρια επιρροή σου;

Ο παππούς μου ήταν ξυλουργός και η γιαγιά μου έκανε παραδοσιακές χειροτεχνίες. Υποθέτω ότι αυτοί με ενέπνευσαν ώστε να ζω δημιουργώντας με τα χέρια μου. Ανεξάρτητα από τα οικογενειακά μου πλαίσια δεν είμαι ευθέως επηρεασμένος τόσο από την Αμερικάνικη λαϊκή παράδοση. Μεγάλωσα μελετώντας σχέδια skateboard, graffiti και cartoons των 70's. Αυτά πιστεύω ήταν όλα όσα με ενέπνευσαν ώστε να δημιουργήσω.

Ποια πιστεύεις είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά των έργων σου που προσελκύουν το κοινό να τα αγοράζει ή απλά να τα απολαμβάνει;

Δεν έχω ιδέα. Εγώ απλώς τα φτιάχνω και πραγματικά δεν γνωρίζω τι τα κάνει να αρέσκονται στον κόσμο.

Ταξιδεύεις πολύ! Συμμετέχεις σε πολλές εκθέσεις ανά τον κόσμο, ερχόμενος παράλληλα σε επαφή με άλλους καλλιτέχνες και κουλτούρες γενικότερα. Ονόμασε μου ένα μέρος το οποίο θα ήθελες πραγματικά να επισκεφτείς στο μέλλον και έναν καλλιτέχνη που θα ήθελες να συνεργαστείς.

Σε μακρινούς προορισμούς όπου ο κόσμος δεν νοιάζεται πραγματικά για την σύγχρονη τέχνη. Έχω κουραστεί από τις πανομοιότυπες μητροπόλεις ανά τον κόσμο όπου καλλιτέχνες προσπαθούν να μοιάζουν και να συμπεριφέρονται σαν Αμερικάνοι και έπειτα να μιλούν υποτιμητικά για την χώρα μου και τις πολιτικές που ακολουθεί. Μου έχει τύχει να βρεθώ κάπου πολύ μακριά όπου ένας τύπος που δημιουργούσε με πολύ Αμερικάνικο ύφος, φορώντας ένα tee shirt με τον Eminem προσπαθούσε να μου πει πόσο γαμημένη είναι η χώρα μου!

Αν δεν ήταν η γραφιστική, πες μου έναν άλλον τομέα της ποπ κουλτούρας που θα μπορούσες να περάσεις μυνήματά στο κοινό σου.

Χρησιμοποιώ πολλά διάφορα μέσα. Κάνω γλυπτά, χρησιμοποιώ το ξύλο, βάφω τοίχους και επίσης σχεδιάζω ρούχα. Θα ήθελα βέβαια να ασχοληθώ περισσότερο με το Animation, το οποίο απαιτεί συνεργασία με άλλους, πράγμα το οποίο δε μου αρέσει και πολύ.

Βλέπουμε ανθρώπους στις μέρες μας να παλεύουν ενάντια στα καθημερινά προβλήματα που οφείλονται σε νέους νόμους, φόρους κλπ. Περιέγραψέ μας σε παρακαλώ ένα γλυπτό που θα τοποθετούσες έξω από το Ελληνικό κοινοβούλιο.

Θα ήταν κάτι φτιαγμένο από πλαστικό. Το ίδιο κλασσικό στυλ, αλλά από χαμηλού κόστους υλικά και πιθανόν neon ροζ χρώματος. Τίποτα δεν φτιάχνεται σήμερα για να διαρκεί όπως τα αρχαία Ελληνικά μνημεία!

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε είκοσι χρόνια από τώρα;

Νεκρό!

Και τέλος, που αφιερώνεις τις δημιουργίες σου;

Στην σύζυγό μου Jayde, στην μητέρα μου Nickole, στην Upper Playground, και στην στην παρέα μου τους The Silly Pink Bunnies.

Α και πες στην Ελλάδα ότι ο J.Fish είπε “γεια”.  

Την ολοκληρωμένη δουλειά του Jeremy Fish μπορείτε να την βρείτε εδώ.

 

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon